Traži se krivac / Kukasti križ u Dubrovniku: Sumnja se da ga je napravilo više osoba, ali snimki s nadzornih kamera nema

Igralište je godinama mjesto malonogometnih turnira i treninga za djecu koje organizira udruga Hladnica

26.6.2019.
7:00
VOYO logo

Poljudski slučaj svastike na travnjaku iz 2015. još nije riješen, a čini se da neće biti ni ovaj nedavni iz Dubrovnika. Slučajno ili ne, zapisa nadzornih kamera koji bi otkrili počinitelje koji su od drvenih klupa izveli svastiku nema. Policija je ispitala 50-ak osoba.

Poruka, uvjerenje ili pijani posao, susjedima igrališta u Hladnici sasvim je svejedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sramota za ovaj grad i za cijelu Hrvatsku da se vraćamo u povijest i u kukaste križeve i to je jako žalosno", rekao je Hrvoje iz Dubrovnika.

"Ja mislim da su to neki fanatici koji su se napili i nisu znali što čine", kazao je Ilija iz Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igralište  je godinama mjesto malonogometnih turnira i treninga za djecu koje organizira udruga Hladnica. I ovog puta turnir je uredno prijavljen policiji, a teren je u ponoć bio zaključan. Zaključanog ga je u jutro zatekla i policija, no sa klupama postavljenim u svastiku.

"Mi smo odmah rekli da imaju gradske kamere koje snimaju igralište i pregledavaju što se tokom noći događa na igralištu. Kad je policija išla pregledati kamere, one su zadnji put snimale ne ovu subotu, nego prošlu subotu", izjavio je Robert Hausvička, predsjednik sportske Udruge Hladnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U instalaciji križa od klupa sudjelovalo je više osoba? 

Grad Dubrovnik na prometnicama i igralištima broji oko 320 nadzornih kamera. Iz ove prostorije sve se nadgleda, snimke se pohranjuju, a svakodnevno ih koristi i policija. Ovaj put ipak bez uspjeha.

"Ne, sigurno nije riječ o sabotaži, to možemo sa sigurnošću utvrditi. Kao što vidite i sada kamere rade u Hladnici, međutim zbog grmljavinskog nevremena, za koje pretpostavljamo da je uzrokovalo prestanak rada hard diska na kojeg se pohranjuju podaci, kamere su i dalje radile, linkovi su radili, tako da nama nikakav alarm nije iskočio da nešto ne radi", izjavio je Eugen Miljan, suvlasnik tvrtke za videonadzor javnih površina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je klupe u rano jutro posložio u kukasti križ, policija tako pokušava doznati od ukupno 50-ak osoba koje su pozvali na obavijesni razgovor.

"Uključujući stanare okolnih zgrada, sudionike malonogometnog turnira, gledatelje kao i sve ostale osobe koje bi mogle imati saznanja o navedenom događaj", rekla je Davorka Bečić, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, u instalaciji križa od klupa sudjelovalo je više osoba. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo