ZBOGOM PEŠKARIJI / Kultno mjesto u Splitu zauvijek zatvoreno! 'Nisam vjerovao da se ovo može dogoditi'

U dogovoru s gradom i konzervatorima, koncesionar već traži rješenja

10.12.2019.
13:05
VOYO logo

U Splitu više nema prodaje ribe na otvorenome! Nakon koordinirane akcije Državnog inspektorata vanjski štandovi su zatvoreni. I dok koncesionar pokušava naći rješenje da se otvoreni dio opet može koristiti, u unutarnjem dijelu peškarije stisnuli su se svi prodavači.

Promjena koja je razočarala prodavače ribe, ribare i kupce. Šušura i cjenjkanja na vanjskom dijelu ribarnice više nema. Prodavači su se stisnuli u zatvorenom dijelu ribarnice jer za razliku od vanjskog udovoljava veterinarskim i sanitarnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribari traže hitna rješenja jer kada završi lovostaj na plavu ribu nastat će gužva. Kroničar s peškarije, splitski urar Zlatko Ivulić, još ne vjeruje da je Split ostao bez svog teatra na otvorenome.

"Ovo nikad nisam mogao vjerovati da će se dogoditi, a pogotovo što je odluka bila brzopleta. U četvrtak 5. prosinca je bila, možemo reći, racija, punoinspektora se slilo... Kroz sve ove godine nije bilo toliko inspekcija", kaže Ivulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s gradom i konzervatorima, koncesionar već traži rješenja, a nadaju se kroz mjesec do dva da će ispuniti tražene uvjete.

"Koji su to uvjeti koji ne postoje, trebalo bi zapravo zatvoriti taj prostor od vanjskih utjecaja sa svih strana. To je taj dio koji nedostaje tom prostoru", naglašava Tvrtko Karoglan, direktor tržnice "Hippos".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicija prodaje ribe na otvorenome tako je u Splitu zauvijek ugašena, jer kad se štandovi  smjeste u četiri zida to više neće biti kultna splitskapeškarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo