Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZBOGOM PEŠKARIJI

Kultno mjesto u Splitu zauvijek zatvoreno! 'Nisam vjerovao da se ovo može dogoditi'

U dogovoru s gradom i konzervatorima, koncesionar već traži rješenja

Dragana Eterović/ 10.12.2019. u 13:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Splitu više nema prodaje ribe na otvorenome! Nakon koordinirane akcije Državnog inspektorata vanjski štandovi su zatvoreni. I dok koncesionar pokušava naći rješenje da se otvoreni dio opet može koristiti, u unutarnjem dijelu peškarije stisnuli su se svi prodavači.

Promjena koja je razočarala prodavače ribe, ribare i kupce. Šušura i cjenjkanja na vanjskom dijelu ribarnice više nema. Prodavači su se stisnuli u zatvorenom dijelu ribarnice jer za razliku od vanjskog udovoljava veterinarskim i sanitarnim uvjetima.

Ribari traže hitna rješenja jer kada završi lovostaj na plavu ribu nastat će gužva. Kroničar s peškarije, splitski urar Zlatko Ivulić, još ne vjeruje da je Split ostao bez svog teatra na otvorenome.

"Ovo nikad nisam mogao vjerovati da će se dogoditi, a pogotovo što je odluka bila brzopleta. U četvrtak 5. prosinca je bila, možemo reći, racija, punoinspektora se slilo... Kroz sve ove godine nije bilo toliko inspekcija", kaže Ivulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U dogovoru s gradom i konzervatorima, koncesionar već traži rješenja, a nadaju se kroz mjesec do dva da će ispuniti tražene uvjete.

"Koji su to uvjeti koji ne postoje, trebalo bi zapravo zatvoriti taj prostor od vanjskih utjecaja sa svih strana. To je taj dio koji nedostaje tom prostoru", naglašava Tvrtko Karoglan, direktor tržnice "Hippos".

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

Tradicija prodaje ribe na otvorenome tako je u Splitu zauvijek ugašena, jer kad se štandovi  smjeste u četiri zida to više neće biti kultna splitskapeškarija.

Dragana Eterović/ 10.12.2019. u 13:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva pucnja i kraj

Čovjeku kraj Zagreba netko je ubio psa. Zaplet je nastao kada su lovci lagali da su slučaj prijavili policiji…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba