'NESPRETNA IZJAVA' / Kulušić se ispričao zbog izjave o homoseksualcima

Image
Foto: PIXSELL

HDZ-ov kandidat rekao je da je njegova izjava o "homoseksualcima koji šetaju po Poljani" nespretna nakon što je reagiralo DIP-ovo Etičko povjerenstvo.

29.11.2011.
10:36
PIXSELL
VOYO logo

Ante Kulušić, predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a i treći na stranačkoj listi za IX. izbornu jedinicu, ispričao sa danas zbog svoje, kako ističe, "nespretne izjave" na skupu stranke u Šibeniku, na kojemu je kazao da HDZ ne želi da "homoseksualci šetaju po Poljani'.

Ispriku "svima koje je možda uvrijedio" Kulušić je uputio današnjim priopćenjem za medije.

"Hrvatska demokratska zajednica podupire i nastavit će beskompromisno podupirati društvene vrijednosti demokršćanskog usmjerenja - branit ćemo obitelj i one društvene vrijednosti koje u suvremenom okruženju štite pojedinca i društvo. Imamo Zakon o istospolnim zajednicama koji regulira prava takvih zajednica, ali nećemo mijenjati zakonsku definiciju braka kao životne zajednice između muškarca i žene", navodi se u Kulušićevom priopćenju.

DIP-ovo Etičko povjerenstvo ocijenilo je jučer kako je HDZ-ov kandidat Ante Kulušić spomenutom izjavom prekršio temeljne vrijednosti etičkog kodeksa koje govore da nije dopušteno pozivati na nasilje, širiti mržnju i poticati na neravnopravnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo