nezapamćeno nevrijeme / Kumrovec pogodile strašne poplave: stradali Etno muzej i Titova rodna kuća

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

ilina kojom je kiša padala, uz nešto malo tuče, nezapamćena je na ovim prostorima, tvrdi zapovjednik DVD-a Kumrovec

26.6.2016.
12:24
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

U nevremenu koje je u kasnim večernjim satima u subotu zahvatilo Krapinsko-zagorsku županiju, posebno njezin zapadni dio i Kumrovec, u deset minuta pale su velike količine kiše koje su poplavile gotovo sve objekte u Etno muzeju Staro selo i Titovu rodnu kuću kao i više desetaka objekata u mjestu te otklanjanje šteta još uvijek traje.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Kumrovec Maria Lončara, kiša koja je silovito padala desetak minuta poplavila je rodnu Titovu kuću u kojoj je bilo četrdesetak centimetara vode. Kako je rekao, ništa bolje nisu prošli ni ostali objekti u Etno muzeju Staro selo. Otklanjanje štete trajalo je cijelu noć i još uvijek je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim objekata u Etno muzeju Staro selo, Lončar ističe da je poplavljeno i tridesetak objekata u cijelom Kumrovcu kao i trgovački centar u središtu mjesta. Silina kojom je kiša padala, uz nešto malo tuče, nezapamćena je na ovim prostorima, rekao je Lončar. Prema njegovoj procjeni štete će se sanirati danas cijeli dan kao i idućih dana.

Osim poplavljenih objekata prijavljena su i dva manja požara, odnosno zadimljenje instalacija od udara groma u jednom stambenom objektu u Kumrovcu. Prema informacijama iz Centra 112 problema je bilo i u drugim mjestima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Voda je ispumpavana i iz obiteljskih kuća u Zagorskim Selima i Desiniću. Problema je bilo i u prometu budući se u mjestu Jertovec drvo srušilo na cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo