Iz Slavonskog Broda / Kupnja američkih 'Bradleyja' za 'Đuru Đakovića' znači da je pred poslom stoljeća: 'Sačuvali smo kadrove za vojni odjel!'

'Mi smo u vojnom dijelu radili prvo tenkove, pa borbena vozila zajedno za Patriom, a u zadnje vrijeme radimo generalnu reviziju tenka za HV'

26.1.2022.
20:15
VOYO logo

Kupnjom Bradleyja neće profitirati samo Hrvatska vojska... Što ova milijunska investicija znači za Đuru Đakovića i njegove radnike? Znači puno, jer, radi se o sigurnom i jako stabilnom poslu i stabilnom prihodu, pogotovo ako Đuro Đaković postane regionalni centar za servisiranje Bradleya, što bi bio posao stoljeća.

RTL-ova reporter Boris Mišević razgovarao je s Željkom Gavranom, glavnim sindikalnim povjerenikom tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši radnici su zadovoljni ovom informacijom, posebice radnici koji rade u vojnom dijelu specijalnih vozila. Mi smo u vojnom dijelu radili prvo tenkove, pa borbena vozila zajedno za Patriom, a u zadnje vrijeme radimo generalnu reviziju tenka za HV i očekujemo da ćemo s tim nastaviti i ove godine", rekao je Gavran.

Na pitanje imaju li radnici dovoljno vještina s obzirom na to da vozilo nije ovdje proizvedeno već dolazi iz SAD-a, odgovara da imaju mnogo iskustva i vještina koje su dokazali kroz izradu tenkova i borbenih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREPOROD TVRTKE /

S dolaskom novog češkog gazde radnici Đure Đakovića puni optimizma: 'Očekujemo veće plaće'

Image
PREPOROD TVRTKE /

S dolaskom novog češkog gazde radnici Đure Đakovića puni optimizma: 'Očekujemo veće plaće'

"Mi nemamo u posljednje vrijeme puno posla na vojnom dijelu, samo smo naše kadrove koji se time bave, poput inženjera i mehaničara, sačuvali. Oni su radili na nekim drugim programima u specijalnim vozilima, na proizvodnji vagona, tako da imaju i više znanja nego prije. Tako da, ako ćemo raditi taj posao u budućnosti, spremni smo ga adekvatno odraditi", kazao je Gavran.

Za kraj je dodao i da su njihovi radnici spremni usvojiti nova znanja i vještina, kako bi kasnije bili konkurentniji na tržištu, a ovim će se projektom na taj način unaprijediti i sama tvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo