VRUĆE POLITIČKO LJETO / Kuščević kao kamen spoticanja: Mogu li HNS i HDZ dalje u Vladi i što kažu ostali?

Slijede dani odluke i previranja na političkoj sceni Hrvatske, a rasplet se očekuje sredinom tjedna

30.6.2019.
18:35
VOYO logo

Nakon nagađanja i oprečnih informacija iz HNS-a i Vlade o tome hoće li se ili neće tražiti smjena ministra uprave Lovre Kuščevića, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar je potvrdio: Predložit će Kuščevićevu smjenu jer je koristio politički utjecaj za osobnu korist.

Sad je i službeno: HNS je tražio hitan sastanak na kojem će tražiti ostavku ministra Lovre Kuščevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne tražimo njegovu kaznenu odgovornost, to nije na nama. Ali zbog svega što se vidi u javnost, Kuščević je koristio politički utjecaj za osobnu korist. To nam je neprihvatljivo'', poručio je Štromar.

Bez obzira što je njima neprihvatljivo, odluku će donijeti premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li napustiti Vladu ako ministar Kuščević ostane, Štromar odgovara da je uvjeren da će premijer povući pravi potez: ''Ja mislim da će biti dovoljno političke mudrosti u koaliciji i da će se povući pravi potez i da nećemo trebati raspravljati o potpisima''.

Da im je stvarno cilj da ministar ode, šef HSLS-a Darinko Kosor kaže rekli bi "ili mi, ili on", ali HNS želi ostati u koaliciji: ''Svi koalicijski partneri su za to da Lovro Kuščević treba otići iz Vlade. To će se pristojno razgovarati na koalicijskom sastanku koji će biti idući tjedan. I tu odluku treba donijeti  predsjednik Vlade, ne može je donijeti pojedinačan partner. Po meni se trebamo ozbiljno resetirati ili ići na izbore na jesen''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan koalicijski partner svoje je rekao, a Milan Bandić čeka sastanak s premijerom pa će onda odgovoriti treba li Kuščević otići: ''Ja ne ispaljujem metak u zrak bez veze. Nakon što nas predsjednik stožerne stranke na državnoj razini bude informirao o svemu. Budite sigurni da moj kliker radi još kao Einsteinov. Ja ću se odrediti dok pucnem prstima''.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović se već odredila- kaže uvijek postoji moralna odgovornost: ''Je li riječ o istinitosti podataka neka utvrde nadležne institucije, a ostalo je na savjesti samog ministra i naravno  odluka predsjednika Vlade''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitan sastanak koji HNS je zatražio i službeno i trebao bi biti sredinom idućeg tjedna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo