nije zabrinut / Kuščević o slaganju većine u Lici: 'To je Milinovićev spin po principu što se babi htjelo, to se babi snilo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Rekao je kako HDZ upravo pregovara sa koalicijskim partnerima

19.3.2019.
13:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Novinare je zanimalo hoće li HDZ prvi put biti u oporbi u Lici, jer župan Darko Milinović pregovara s HSP-om i listom Bura promjena o sastavljanju većine, na što je ministar Lovro Kuščević ustvrdio kako je to samo Milinovićev spin po principu "što se babi htjelo, to se babi snilo".

"HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u Skupštini te kreirati proračun na dobrobit svih građana Ličko-senjske županije", poručio je dodavši kako HDZ upravo pregovara sa koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Kad ti pregovori budu gotovi uvjeravam vas da će HDZ imati i predsjednika i većinu", istaknuo je. Pregovara se sa svima koji su u Skupštini ličko-senjske županije, osim onima koji su na Milinovićevoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako komentira slučaj Nelle Slavice, nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka koja je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, ustvrdio je kako je to "dokaz da Vlada imenuje ljude po njihovoj stručnosti, a ne po stranačkoj pripadnosti".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijske mogućnosti mirovinskog sustava uvjetuju odlazak u mirovinu sa 67 godina 

Prokomentirao je i najavljeni referendum sindikata protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina najavivši da će novi zakon o referendumu ići na savjetovanje ovoga mjeseca, pa ako sindikati pokrenu inicijativu vjerojatno će se odvijati prema pravilima važećeg zakona.

"U Vladi smo pomno analizirali sve financijske učinke zakona po kojemu će građani u mirovinu ići sa 67 godina. Financijske mogućnosti i održivost jednostavno uvjetuju takve izmjene zakona. Ja sam uvijek za rješenje koje jamči opstanak mirovinskog sustava. Ne bih rekao da je to na uštrb građana jer sve zemlje u okruženju imaju iste uvjete", kaže Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo