Zahvalio se na suradnji / Lovro Kuščević podnio ostavku! Plenković prihvatio: 'Shvatili smo da ovo nema smisla'

Ministar uprave Lovro Kuščević stavio je svoj mandat na raspolaganje, premijer Plenković prihvatio je njegovu ostavku

8.7.2019.
19:00
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević, kako je kazao premijer Plenković ponudio je ostavku, odnosno dao svoj mandat na raspolaganje.

Nakon višesatnog sastanka u središnjici HDZ-a premijer Plenković stao je pred novinare i poručio kako je prihvatio je njegovu ostavku te poručio kako ministar Kuščević odlazi iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mistar Kuščević i ja razgovarali smo i po mom povratku iz Poljske i preko vikenda i danas. On je dao na raspolaganje svoj mandat i ministra uprave i političkoga tajnika HDZ-a. Kao predsjednik Vlade i predsjednik stranke prihvatio sam tu njegovu ostavu i on će napustiti obje dužnosti. Vratit će se u Hrvatski sabor. S obzirom na okolnosti koje traju proteklih tjedana u javosti, i očito u medijima, procijenili smo da s etime čini i velika šteta i njemu osobno kao i Vladi i Hrvatskoj demokratskoj zajednici te da to nema nikakvoga daljnjega smisla. Ono što dalje slijedi je naravno da Ministar Kuščević u okviru svojih aktivnosti riješi sve te nedoumice koje se postavljaju u javnosti te na naj način nastavi svoje političko djelovanje", poručio je Plenković.

'Ponosan sam na svoj rad'

"Kao što je gospodin predsjednik i premijer kazao, ja sam svoj mandat dao na raspolaganje. Gospodin Plenković ga je prihvatio. Ja sam odgovoran političar, dugo sam u politici, imam iza sebe tri mandata općinskog načelnika, dbva mandata županijskog vijećnika. Tri puta sam imenovan za ministra i jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljena na neosnovanim napadima na mene predstavlja veliki teret i na stranku i na Vladu. Ja ne želim da ova vlada koja dobro radi, koja ima izvrsne rezultate, da joj ja budem uteg kako ti rezultati ne bi bilo još bolji. Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, u mandatu županijskog vijećnika, ponosan sam i na sve što sam napravio i u tri ministarska mandata. Dakle, na sve stanove koje smo dodijelili prema zakonu kojeg sam ja predložio Vladi RH za naše obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan sam na milijarde koje sam povukao iz Europske unije zahvaljujući energetskoj obnovi zgrada, što sam pokrenuo decentralizaciju, digitalizaciju, što sam napravio da županije, općine i gradovi imaju veće prihode. S istim ću žarom kao što sam do sad radio nastaviti svoj rad u Hrvatskom saboru, nastaviti svoj rad kao županijski vijećnik u splitsko-dalmatinskoj županiji i kao općinski vijećnik u općini Nerežišće. Zahvaljujem svim kolegama i kolegicama u Vladi RH  i HDZ-u s kojima sam surađivpo da bi se ovi projekti realizirali. Naravno zahvaljujem i predsjedniku i premijeru Plenkoviću što mi je dao povjerenje dva puta da budem ministar i očekujem da će se dobra suradnja nastaviti dalje kroz Hrvatski sabor, županiju i općinu Nerežišće", poručio je Kuščević.

Oglasio se i HNS koji pozdravlja ovu odluku. Što su poručili, pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo