novi detalji / Profitirao dok je bio načelnik: Kuščević se nije izuzeo, već je tražio prenamjenu staja u kuće

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Kuščević je šutio o tomu što njemu osobno donosi taj plan

2.7.2019.
9:39
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Snimke na Katastar.hr-u i Google Earthu otkrivaju da je Lovro Kuščević jedini profitirao od prenamjena 2011. i 2015. u šumovitom predjelu Nerežišća dok je bio načelnik općine, objavio je u utorak Večernji list navodeći da je Kuščević na sjednicama osobno obrazlagao prenamjenu staja u kuće.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik ističe da je na internetskoj stranici općine Nerežišća našli zapisnike sa sjednica Općinskog vijeća iz kojih proizlazi da je Kuščević dvije godine nakon što se izuzeo, od kolovoza 2013. redovito obrazlagao prijedlog II. izmjena Prostornog plana, govoreći tada, što i sadašnji načelnik općine Svemir Obilinović, o značajnim razvojnim mogućnostima koje im donose izmjene plana.

No i tada, kao i danas, Kuščević je šutio o tomu što njemu osobno donosi taj plan, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuščević je javnosti, a pretpostavljamo i premijeru, prešutio da je na toj sjednici obrazlagao čak i prijedlog Rješenja o ispravci greške u II. izmjenama Prostornog plana uređenja Nerežišća.

Osobno je od vijećnika tražio da se omogući prenamjena štala u stambene objekte na udaljenosti 200 metara od građevne zone. Osmero vijećnika jednoglasno je usvojilo i taj "ispravak" koji je Kuščeviću omogućio da "kokošinjac" u kojem je sugerirao da je držao perad i kuniće, prenamijeni u kuću, u koju se seli ljeti kako bi na zemljištu ispod tog svoju vilu s bazenom iznajmljivao turistima za 16.000 kuna tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ako je "kokošinjac" i postojao, na udaljenosti sto metara od njega mogao je smrdjeti jedino Kuščevićevoj obitelji i njegovim turistima, tako da je očigledno riječ o kompenzaciji koja je bila isključivo u Kuščevićevu interesu, ističe dnevnik.

Večernji piše i da je prethodno bila predviđena granica od 50 metara, ali Kuščevićeva štala ne bi zadovoljila te kriterije, a u obrazloženju odluke koju je predložio Kuščević navodi se kako su vijećnici HDZ-a inzistirali na obuhvatu do 200 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo