o zahtjevima za smjenom / Kuščević za RTL: 'Dok sam ja bio načelnik, svi prostorni planovi su rađeni transparentno'

Ministar je bio na svečanosti u povodu Dana grada Supetra gdje je za RTL komentirao zahtjeve za smjenom

29.6.2019.
16:07
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević koji je unio razdor u vladajuću koaliciju vikend provodi na Braču. Prisustvovao je svečanosti u povodu Dana grada Supetra te za RTL odgovora na zahtjeve o svojoj smjeni: 

"Danas smo ovdje da bismo proslavili Dan grada Supetra. Koristim priliku čestitati svim građanima i građankama njihov dan i blagdan sv. Petra i Pavla. Što se tiče optužaba koje mi se stavljaju na teret oko raznih malverzacija, mislim da je najbolje pročitati jučerašnje izvješće Općine Nerežišća u kojem se potvrđuje da su svi prostorni planovi, dok sam ja bio općinski načelnik, rađeni transparentno upravo u cilju početka razvoja turizma na području općine, pod jednakim uvjetima za sve. Ostanimo danas na temi Dana grada Supetra", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Na istoj svečanosti zatekli smo i načelnika Općine Nerežišća koji ga brani u aferi prenamjene zemljišta, odnosno koji je reagirao priopćenjem nakon što je otkriveno da je supruga ministra kupila pašnjake za 60.000 kuna, a onda pola tog zemljišta, nakon promjene prostornog plana, prodala za čak milijun i pol kuna! Načelnik Nerežišća i dalje nam tvrdi kako u cijelom poslu nije bilo pogodovanja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko se sjećam, supruga ministra Kuščevića bila je jedan od podnositelja zahtjeva koji su u postupku izmjena i dopuna prostornog plana 2011. tražili prenamjenu zemljišta u građevinsko. Prema svakome je postupljeno na jednak način. Tko god je zadovoljio zakonske uvjete, njemu se izišlo u susret. Nikakvog pogodovanja zbog imena ili funkcije nije bilo", kazao je načelnik Općine Nerežišća Svemir Obilinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo