POLITIČKA TRGOVINA / Laburisti neće glasovati za opoziv Oreškovića: 'Ne želimo HDZ-u držati ljestve!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Laburisti će biti za samoraspuštanje Sabora, kako bi se prijevremeni parlamentarni izbori održali što prije

16.6.2016.
15:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Laburisti neće dići ruku za izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, istaknula je u četvrtak u ime Kluba laburista u Saboru Nansi Tireli, ustvrdivši da su za situaciju u kojoj se našla Hrvatska odgovorni i HDZ i Most, a ne samo premijer.

"Trebalo bi se glasovati o povjerenju cijeloj Vladi, a ne samo premijeru koji ne može biti sam odgovoran za situaciju u kojoj se našla Hrvatska. Od ovoga se ne mogu amnestirati ni HDZ ni Most", poručila je Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laburisti će biti i za samoraspuštanje Sabora, kako bi se prijevremeni parlamentarni izbori održali što prije.

Upozorila je da HDZ s prijedlogom novog mandatara sprema novi eksperiment. "Za cijelo vrijeme trajanja ovog cirkusa slušamo kako će nam s novim mandatarom biti bolje, a oni su nas doveli u ovu krizu. "Ne želimo HDZ-u držati ljestve" u daljnjim političkim trgovinama, poručila je Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je i kako se u pozadini "cijele ove farse" odvijalo su se urušavanje socijalne države "pod palicom HDZ-a i Mosta", poput poskupljenja zdravstvenih usluga, zaustavljanja kurikularne reforme i rasprodaje državne imovine.

"Predlažem predsjedniku Sabora Željku Reineru da uvrsti u dnevni red prijedlog o samoraspuštanju Sabora kako bi se svi zastupnici koji su za izbore mogli za to i izjasniti te da se građanima pruži prilika da odluče tko će ubuduće voditi ovu zemlju", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo