duge liste čekanja / Lakše je ući u banku nego u frizerski salon: 'Malo je vruće ispod maske, ali preživjet ćemo'

Na ulazu u frizerski salon puste mjere i formulari

5.5.2020.
9:46
VOYO logo

Ma lako za školu i vrtiće, neka se nama otvorilo ono što je ljudima bilo najvažnije. Saloni za uljepšavanje. Izvještavali smo već u Direktu o neviđenom pritisku kojem su bile izložene frizerke i kozmetičarke, izvještavali smo već o Hrvatskoj koja je nekako prihvatila da nema života i ekonomije, ali nije prihvatila izrast, lošu frizuru i vlastite nokte u kojima nema gela.

Izrast kao noćna mora

I najzad je stigao i taj dan. Dan za uljepšavanje. Ispred frizeraja redovi, u tekama liste čekanja, telefon zvoni bez prekida, žene iza pleksiglasa na izmaku snaga. Nastupili su superjunaci s fenovima, škarama, četkama, rašpicama i lakovima. Danas su traženiji od liječnika, a liste čekanja očekivano kao i za magnetsku rezonancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I crne slutnje su se obistinile, lakše je ući u banku nego u frizerski salon. Na ulazu puste mjere i formulari. Pristajemo na sve jer smo jedva čekali doći frizerima u ruke i sjesti u toliko željenu fotelju. Izrast je noćna mora svake plavuše. U salonima ful oprema: maske, rukavice i pleksiglas.

Image

Frizeri počeli s radom, među prvim mušterijama i RTL-ove zvijezde

Image

Frizeri počeli s radom, među prvim mušterijama i RTL-ove zvijezde

Pramenovi, preljev, šišanje i feniranje je proces koji traje nekoliko sati.  Užasno je vruće pod haubok i maskom, ali bolje i to nego užasna frizura. Proces je bio ubrzan da se u salonu što kraće zadržim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je vruće ispod ove maskice, ali budemo preživjeli, od opreme smo nabavili i vizir jer brijemo klijente. Pramenovi s rukavicama idu jako teško jer se kosa dosta čupa'', izjavio je Mario Vidaček, vlasnik frizerskog salona Vida.

Čupa se i kosa, i to od muke jer do termina je teško doći. Telefoni ne prestaju zvoniti. Nije lako biti sam svoj frizer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Liste čekanja su poduže, ostalo nam je samo nekoliko rano jutarnjih termina pošto radimo od 7 ujutro'', dodaje Vidaček.

Primili su 300 poziva, radit će u dvije smjene kako bi u salonu bilo što manje ljudi, a nakon svakog klijenta sve ide na dezinfekciju. Bili su to teški dan za sve, nitko nije bio sretan: ni nokti, ni kozmetičarke ni klijentice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jako su mi nedostajali nokti i ono uradi sam nije baš pomoglo, jedva sam dočekala'', kazala je Mateja iz Zagreba.

Pedikira se i manikira naveliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovi ispred salona

"Čekala sam šest tjedana. Što je najgore bilo, nokti katastrofa, koliko god banalno zvučalo. prirodni su mi koma, baš ne mogu", rekla je Dona iz Zagreba.

Bit će ovo 4. svibnja 2020. koji će ući u povijest. Dan je to kada su u redovima na frizuru čekali i muškarci. Red ispred poznatog zagrebačkog salona u kojem je šišanje danas trebao obaviti i premijer bio čak do Mlinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saloni su bili zatvoreni, a dlake i izrast posvuda. Frizure u karanteni su izgledale katastrofalno, bio je to pravi horor i noćna mora svih žena, ali i muškaraca poput kolege Gorana Latkovića koji je bio među prvim Hrvatima kod frizera, već jutros u 7. Šest i pol tisuća frizera i oko 500 kozmetičara te pedikara koji uljepšavaju Hrvate su se vratili.

Brojni od njih najavili poskupljenje jer su gubici kažu veliki. Ne ponovilo se. Sad se pokazalo da je bez ovih majstora teško, čuvapo i dlakavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo