sindikat na nogama / Lažni prosvjetni inspektor obilazi splitsku školu Strožanac: učiteljice su u strahu od otkaza, slučaj je prijavljen policiji

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Navodni prosvjetni inspektor obilazi splitsku školu i od učitelja traži pedagošku dokumentaciju, slučaj je prijavljen policiji, Ministarstvu i Prosvjetnoj inspekciji

13.10.2017.
10:14
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

"Prošlog tjedna dobila sam informaciju od naših sindikalnih članova, učiteljica OŠ Strožanac, da im je u školu došao navodni prosvjetni inspektor. Rekle su mi kako im je kazao da je po struci učitelj i tražio od njih pedagošku dokumentaciju. Ispitivao ih je u kancelariji ravnateljice Žane Prižmić i u prisutnosti tajnika škole, a na taj su se način obistinile i ravnateljičine stalne prijetnje da će u školu dovesti inspektora i da će, u slučaju da on pronađe nešto sporno, učiteljice dobiti otkaz", rekla je Tinka Zemunik, voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja za Slobodnu Dalmaciju.

Inspekcijskom pregledu i nadzoru podvrgnute su tri učiteljice
razredne nastave, nakon sumnje o mogućem "lažnom inspektoru" odmah su prijavile sindikatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodni inspektor govorio je da je došao "direktno iz Zagreb" te je u razgovoru s učiteljicama iznosio neke njihove privatne podatke.

Sindikalna čelnica obavijestila je prošli četvrtak Prosvjetnu inspekciju u Splitu, a ovaj tjedan je poslala i pismeni dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Razgovarala je i s ravnateljicom koja je dopustila da navedena osoba ulazi u školu i razgovara s zaposlenicima i traži osobne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljice koje su prijavile slučaj ne žele izlaziti u javnost jer strahuju za svoja radna mjesta. 

"Nakon što je 9. listopada Prosvjetna inspekcija zaprimila podnesak Sindikata hrvatskih učitelja prema kojemu je lažni inspektor provodio nadzor u OŠ Strožanac, 10. listopada Inspekcija je promptno uputila dopis Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj o navedenom saznanju, a radi utvrđivanja eventualnih propusta u radu odgovornih osoba škole, istog je dana pokrenut nadzor Prosvjetne inspekcije koji je još u tijeku", priopćeno je iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Žana Prižmić navodi da ju nisu kontaktirali nikakvi policijski inspektori, a navodi da nisu kontaktirane ni učiteljice ni sindikalna čelnica, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo