RAMLJAK KOMENTIRAO / 'Lex Agrokor' ne vrijedi u Srbiji: sud u Beogradu odbio zahtjev Ante Ramljaka

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da za poduzeća koncerna u Srbiji vrijede odredbe Lex Agrokora, no sud je odbio njegov zahtjev

31.8.2017.
9:43
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora, Ante Ramljaka, da poduzeća u Srbiji koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora, piše srpska Politika. Srpski mediji podsjećaju kako je zakon usvojen u travnju kako bi se spasio posrnuli poslovni imperiji Ivice Todorića, a Politika je potvrdu informacije dobila iz samog suda.

U okviru Agrokora u Srbiji posluju trgovački lanci "Merkator S", "Frikom", "Dijamant", "Mg Mivela", "Kikindski mlin" i "Nova sloga". Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da i za ova poduzeća vrijede odredbe Lex Agrokora, ali sud je njegov zahtjev odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijenicu suda komentirao je i sam Ramljak kojeg odluka ne iznenađuje. "Srbija još uvijek nije članica EU-a i njihove odluke su njihove odluke. Mislim da će svi vjerovnici biti namireni iz ukupne mase imovine koju ima Agrokor, bez obzira o kojoj se zemlji radi", rekao je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo