već je počela raditi / Liječnica iz Makedonije preselila u Sućuraj: 'To je manja sredina, paše mi taj ritam života'

36-godišnja Makedonka se jedina javila na natječaj raspisan prošle godine

22.1.2019.
19:28
VOYO logo

Već drugi radni dan pacijenti pristižu kod nove liječnice, iako se na natječaj  Doma zdravlja u Sućurju nitko nije javio mjesecima, 36-godišnja Makedonka Divna Vojnovska nije imala dileme.  

"Oglas pratim duže vremena, oko šest mjeseci nakon što sam sredila svu papirologiju. Prijavila sam se na natječaj i dobila ovaj posao. Ja sam sam bila jedina kandidatkinja", kazala je Vojnovska za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laknulo je i medicinskim sestrama, jer su dosad ovisili o liječnicima koji su povremeno stizali iz 50 kilometara udaljene Jelse. 

"Jedno veliko olakšanje za nas i za pacijente, jedna sigurnost, doktori su dolazili dva tri puta tjedno, ali to nije bilo rješenje, jer imamo kroničare, i previjanje i nepredvidivih suituacija koje mi na kraju moramo kao sesttre riješavati u dogovoru sa hitnom, a to nije baš jednostavno", kazala je Jadranka Franičević, medicinska sestra  u Domu zdravlja Sućuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj potrazi za liječnikom nudili i bonus

Sada oko 400 pacijenata ima stalno zaposlenu liječnicu u svome mjestu, a jezičnih prepreke nema jer liječnica jako dobro govori hrvatski. Uz plaću doma zdravlja, liječnicima se nudio i stan, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je općina ponudila bonus.

"Pokušali smo kontaktirati sve poznate i nepoznate liječnike ali nitko nije želio raditi u maloj sredini, tako da smo ponudili i bonus od 50 tisuća kuna", kazao je Ivan Slavić, načelnik općine Sućuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dobre uvjete liječnicu iz Makedonije privukao je miran život u Dalmaciji, jer je već živjela nekoliko mjeseci u Splitu.

“To je manja sredina, paše mi taj ritam života i radi toga sam se odlučila. Nude se dobri uvjeti ovdje i to je to", tvrdi Vojnovska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok neki s otoka bježe, liječnica iz Makedonije dvije godine riješavala je potrebne papire i polagala ispite da bi mogla liječiti pacijente u Sućurju na Hvaru.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo