PROBLEM ZA PROBLEMOM / Liječnik koji se već cijepio uspio se prijaviti za novi termin za cijepljenje! Šef riječkog KBC-a objasnio što se dogodilo

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

'Ne bih htio da ovaj jedan izolirani slučaj dovede u pitanje povjerenje u bolnički sustav i sustav cijelog cijepljenja', kaže Alen Ružić

26.4.2021.
12:22
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Riječki liječnik Leonardo Bressan, iako već cijepljen, opet se prijavio za cijepljenje putem platforme Cijepise što pokazuje da podaci nisu usklađeni.

Naravno da je ta spoznaja odmah izazvala novu dozu kritika na račun sustava za prijavu za cijepljenje. Govoreći o tome, šef riječkog KBC-a Alen Ružić danas je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Bressan je bio prvi koji se cijepio u našem programu alergičara. Upravo kako je bio prvi tako s naše strane nije bio unesen u bazu odnosno njegovi podaci nisu s naše strane otišli u zajedničku bazu", poručio je Ružić.

Dodao je da graške bila s njihove strane, a ne u sustavu Cijepise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postaje li novi ministar?

"Greška je ispravljena i svi koji su cijepljeni kod nas su sada uneseni", kazao je Ružić i zaključio:

"Ključna ideja i namjena programa je treća faza masovnog cijepljenja. Vjerujem da će pokazati svoju funkcionalnost sada kada ćemo imati 20.000 cijepljenih tjedno. Ne bih htio da ovaj jedan izolirani slučaj dovede u pitanje povjerenje u bolnički sustav i sustav cijelog cijepljenja", kazao je ravnatelj KBC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga pitali i je li on možda novi ministar zdravstva.

"U regiji smo koja je najgora u Europi. Pored svega držim nastavu i pomoćnik sam rektorice. Ustajem u 5 ujutro, mislim da je ovog trenutka to dovoljno obaveza za mene. U svakom slučaju to sada nije realno, imam posao koji je fokus", kazao je na kraju Alen Ružić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo