PROGNOZA damjane ćurkov / Lijep vikend uoči blagdana: Većinu Hrvatske očekuje sunčano i toplo vrijeme, s nadprosječnim temperaturama

U noći na nedjelju pomiče se sat, ali vrijeme ostaje bez promjene.

30.10.2021.
7:30
VOYO logo

I tijekom vikenda ćemo se nalaziti pod utjecajem anticiklone pa će tako i danas biti pretežno sunčano, vjetar će uglavnom izostati, a na kopnu će opet biti magle, ponegdje cjelodnevne.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, ali će ponegdje biti magle i to izglednije u Pokuplju. Temperatura do najviše 14 stupnjeva, jedino u područjima s dugotrajnom maglom osjetno niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku zemlje pretežno sunčano, lokalno će magle biti tijekom cijelog dana pa će temperatura biti ispod 10, dok će drugdje na suncu biti i do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano, često i potpuno vedro. Vjetar će uglavnom izostati, samo će ponegdje biti slabog juga, a temperatura bez promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorju slično pri čemu će tu lokalno biti dugotrajne magle i niske naoblake. Vjetar slab, a temperatura u gorju do 12, uz obalu oko 19 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu

U noći na nedjelju pomiče se sat, ali vrijeme ostaje bez promjene - većinom sunčano s čestom i dugotrajnom maglom. Novi tjedan donosi izraženu promjenu - kiše će biti već u ponedjeljak, osobito od sredine dana, lokalno i obilnih oborina, a nestabilno ostaje veći dio tjedna. Uz izraženu južinu će biti osjetno toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Južina će i Jadranu donijeti promjenu - uz jače naoblačenje malo kiše će na sjevernom dijelu pasti već krajem nedjelje, a zatim će u noći na ponedjeljak kiša biti sve češća, lokalno će biti i izraženih pljuskova, a jugo će imati olujne udare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo