OSJEČANKA U ŠOKI / Lijepila plakate u nadi da će naći ljubimca pa dobila poziv: 'Uklonite ih ili platite 1000 kuna kazne za svaki'

Da birokracija zna biti prerigorozna na svojoj koži se uvjerila osječanka koja je izgubila svoju mačku

28.11.2018.
15:30
VOYO logo


Obavijest o izgubljenoj perzijskoj mački Ogiju, u osječkom naselju Retfala, vlasnica je polijepila u kvartu. No kada je zazvonio telefon, s druge strane linije nije bila osoba koja je pronašla kućnog ljubimca već komunalni redar.

I to s upozorenjem da ako ne ukloni sve obavijesti s ulice u roku od dva sata, slijedi kazna od 1000 kuna i to po plakatu. U udruzi za zaštitu životinja smatraju kako ovaj slučaj ne bi trebao biti komunalni problem I da narušava imidž grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje želim vjerovati da grad Osijek je grad prijatelj životinja I da ovo nije nekakva reakcija grada, odnosno da nije službeni stav grada nego pojedinaca u gradu koji su netaktični I nemaju osjećaja u ovavim situacijama", kaže Hrvoje Harač, udruga Pobjeda.

Iz Grada govore da reda mora biti. Plakati se ne smiju postavljati na drveće, zgrade, energetske ormariće. Za takve obavjesti osigurali su posebna, odgovarajuća mjesta. Građani imaju svoja mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno se piše previše kazni. Najjadniji grad u Hrvatskoj, a najviše kazni", kaže Nediljko.

"Mislim da bi trebalo ipak te kazne minimalizirati", kaže Vesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može komunalni redar odrediti kolika će kazna biti. On može nju predati sudu. E sad, na sudu nju mogu kazniti, a mogu osloboditi, I više", kaže Stipo.

No ne sumnjivo grad mora biti čist I uredan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom primjeru također imamo plakate koji su zaljepljeni na nedopuštenim, javnim mjestima. Ovdje ne samo da imamo ime i prezime čovjeka kojemu bi se moglo javiti već i ime stranke. Pa se postavlja pitanje kažnjavaju li komunalci i ovakve plakate.

Pa ako Ogi ne može na gradske kandelabere, može u program RTL-a, u nadi da će se ipak vratiti u svoju obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo