Prognoza Dunje Mazzocco Drvar / Lijepo vrijeme još nam nije reklo zbogom, no prije toga stižu osjetno zahladnjenje i kiša!

Sljedećih dana još malo hladnije, a na same Sisvete hladno će biti i jutro

28.10.2019.
21:21
VOYO logo

Lijepoga vremena bit će još, a poremećaj najavljen za utorak donosi nam samo privremeno zahladnjenje i kišu koja je nasušno potrebna. Golemi frontalni sustav iza kojega je veća količina osjetno hladnijega zraka nalazi se već na našoj zapadnoj granici.

Glavnina poremećaja zadržavat će se još neko vrijeme zapadnije od nas, a k nama će polako curiti manje količine hladnoga zraka. Već su danas dnevne temperature bile 3 do 8 stupnjeva niže nego jučer, a uvod u poremećaj je i prva epizoda bure koja je zapuhala pod Velebitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak malo kiše past će u Gorskom kotaru i manjem dijelu sjevernog Jadrana, a tijekom prijepodneva u utorak će se proširiti na Podravinu, Međimurje i Zagorje te veći dio sjevernog Jadrana i gorske Hrvatske. Temperatura malo viša nego u ponedjeljak, ali će se zbog vjetra činiti podjednako svježe.

Sredinom dana kiša će već zahvatiti cijelu središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku i bit će jača i trajnija. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar i bit će osjetno hladnije nego u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu sve češća i sve jača kiša, sjeveroistočni vjetar i niža temperatura za 5 do 8 stupnjeva.

Na južnom Jadranu, u Imotskoj i Vrgoračkoj krajini zadržat će se suho uz postupan porast naoblake i temperaturu sličnu današnjoj. Sa sjevera sve više oblaka i sve veća vjerojatnost za kišu. Većinom bez vjetra, a prema večeri će pod južnim Velebitom zapuhati bura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici oblačno s kišom koja će ponegdje biti praćena i grmljavinom, a očekuju se povremeno i jači izljevi kiše. Nakon prolaznog smirivanja sredinom dana, prema večeri će se ponovno dignuti bura, i to znatno snažnija nego u ponedjeljak. Već do kraja dana imat će lokalno orkanske udare.

Sljedećih dana još malo hladnije, a na same Sisvete hladno će biti i jutro. Zasad se čini da nekog raširenog mraza neće biti, ali za detaljniju informaciju svakako pratite naše sljedeće prognoze. I oborine će u četvrtak i petak biti rijetke i kratkotrajne, no za vikend se vjerojatnost za kišu ponovno povećava. A i hladnoća će popustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan razvoj vremena i na moru. Sredinom tjedna škura bura i hladnoća, a za vikend će ponovno zapuhati jugo koje će donijeti još kiše i novi porast temperature. Mnogi su nadolazeći produljeni vikend htjeli provesti uz obitelji u drugim dijelovima zemlje, a 
nerijetki će i putovati.

Imajte na umu da će uvjeti na cestama i na moru biti neugodni idućih dana i da će zbog bure potkraj utorka i u srijedu vrlo vjerojatno biti i nekih ograničenja! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo