NEOBIČAN SLUČAJ IZ ZADRA / Lista čekanja osvanula na kineskom, reagirala bolnica: 'Dogodila se neka greška, radimo na tome'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Nakon što je zadarski vijećnik na svojim društvenim mrežama podijelio ovu softversku grešku, reagirali su iz Opće bolnice Zadar

30.6.2022.
9:34
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Županijski vijećnik i predsjednik SDP-a Zadarske Županije Jure Zubčić na Facebooku je objavio fotografiju liste čekanja na službenoj internetskoj stranici Opće bolnice Zadar.

Sav tekst je, kako se vidi na fotografiji koju je objavio Zubčić, bio napisan kineskim pismom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook/Jure Zubčić
Image
Foto: Facebook/Jure Zubčić

Nakon što je vijećnik na svojim društvenim mrežama podijelio ovu softversku grešku, reagirali su iz Opće bolnice Zadar.

"Dogodila se neka greška te smo trenutno onemogućili pacijentima provjeru listi čekanja. Tijekom dana bi se sve trebalo popraviti jer informatička služba radi na uklanjanju kvara", kazao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Željko Čulina, ravnatelj medicinske ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o listama čekanja u zadarskoj bolnici, najviše se čeka na pregled kod dječjeg kardiologa, više od godinu dana, a razlog tome je, kazao je Čulina, nedostatak liječnika s obzirom da to trenutno radi samo jedan doktor.

Kada su u pitanju ostali pregledi, liste čekanja duže su i na magnetnoj rezonanciji i CT-u gdje se, prema Čulininim riječima, pregled može dobiti i pet mjeseci nakon upisivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I tu imamo problema s nedostatkom liječnika, jer je jedan doktor nedavno dao otkaz, jedan je otišao u mirovinu, jedna je liječnica na rodiljnom dopustu, onda netko ode na bolovanje i odmah se stvaraju duže liste. U bolnicu bi trebala stići još tri radiologa, a naša je intencija da se na takvu vrstu pregleda čeka dva mjeseca", kazao je za Slobodnu Dalmaciju ravnatelj dodajući kako se smanjuju i liste čekanja manjih operativnih zahvata na kirurgiji koje su nastale za vrijeme pandemije koronavirusa.

Prvi čovjek zadarske bolnice napomenuo je kako se svi hitni zahvati odmah odrađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo