niže cijene na mediteranskoj burzi / Litra najprodavanijeg Eurosupera 95 opet nakon veljače pala ispod 9 kuna: vozači uštedjeli 20 kuna

Cijene goriva koje se mijenjaju tjedno su na rekordno niskoj razini. Litra najprodavanijeg Eurosupera 95 opet je, prvi put nakon veljače pala ispod 9 kuna

27.10.2015.
19:04
VOYO logo

Najprodavanije gorivo Eurosuper 95 u zadnja dva tjedna palo je za 35 lipa. Na prosječnom spremniku vozači su zato uštedjeli skoro 20 kuna. Oni koji često toče i puno voze su prezadovoljni.

Litra najprodavanijeg eurosupera 95 jeftinija je za oko 12 lipa. Cijena dizela manja je za 5 lipa. I cijena autoplina niža je za 5 lipa. Trgovci objašnjavaju- razlog pada je isti kao i uvijek - niže cijene na mediteranskoj burzi i jačanje tečaja dolara prema kuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovaj put je vidljivo da hrvatsko tržište reagira na takve promjene i to se već ustalilo i svi mi distributeri to pratimo", kazao je Branko Poljak iz Croduxa.

Na početku godine, cijena goriva je rasla. U travnju je prešla 10 kuna i onda počinje pad. Stručnjaci objašnjavaju trenutno nisku cijenu. Kažu, rafinerije su kupovale jeftiniju naftu i preređivale je, no zbog toplijeg vremena nisu uspjeli sve prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u principu skladišta derivata u Europi su puna. Danas imate na Mediteranu puno brodova koji plove i novih koji dolaze i traže kupce jer ima viška derivata na tržištu", rekao je Miro Skalicki, naftni stručnjak.

Cijena autoplina je pala za oko 11 lipa i na većini postaja prodaje se za oko 3,92 kune, što je najniža cijena u zadnjih mjesec dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo