HRVOJE ALAJBEG / Odvjetnik hotelskog lanca na Braču: 'Odluka o nerazvrstanoj cesti ne postoji. Ovo što se dogodilo jutros čisto je divljaštvo'

Odvjetnik upitan je li interese DVD-a na sudu zastupao zaposlenik hotela, koji se nije odazvao sudskom postupku, kazao je da prvi put čuje za tu informaciju

26.4.2022.
18:48
VOYO logo

Zakuhalo se na Braču između Grada Supetra i hotelskog lanca. Po nalogu gradonačelnice bagerom je jutros srušen betonski zid na ulazu u resort Svpetrvs hotela jer gradska vlast smatra da je to nelegalno Izgrađena konstrukcija na nerazvrstanoj cesti.

Drama se nastavlja od jučer, kada su zaštitari na nalog hotela blokirali ulaz na posjed starog vatrogasnog doma, za što Grad smatra da su oni vlasnici nekretnine temeljem Izmjena i dopuna Zakona o športu iz 1995. godine, a i njome Upravljaju i brinu se posljednjih 70 godina. Tvrde da se hotelska kuća Uknjižila na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo na cesti koja je dio hotelskog resorta jer povezuje objekte koji se nalaze u vlasništvu Svpetrvs hotela. Ta cesta je kupljena kao i cijeli resort. Grad je u međuvremenu proglasio nerazvrstanu cestu. Ta odluka im je čak ukinuta 2021. godine i taj status nerazvrstane ceste, koliko je meni poznato, gradsko vijeće Grada Supetra nije ponovno izglasalo. Dakle, takva odluka o nerazvrstanoj cesti, u ovom trenutku, po meni ne postoji. Ali, neću ulaziti u to. Govorim o činjenici da je ovo što se dogodilo jutros čisto divljaštvo. Ne znam kako da reagiram kad shvaćam da vlast Grada Supetra uništava vlastiti grad usred turističke sezone i kakvu poruku šalje ljudima koji ovdje dolaze kao turisti", kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik hotelskog lanca Svpetrvs.

S druge strane postoji problem s prostorom DVD-a, odnosno nogometnog kluba Jadran?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu uopće nemamo problem. Sve je jasno. Prostor DVD-a, nogometnog kluba Jadran i boćarskog kluba je reguliran sudskim presudama koje su sasvim jasne i sasvim razumljive za one koji ih žele razumjeti. Dakle, postoje pravomoćne sudske presude u odnosu na DVD i boćare po kojima su dužni iseliti iz tih prostorija i predati ih vlasniku, Svpetrvs hotelima i postoje rješenja o ovrsi Općinskog suda u Splitu temeljem kojih su dužni iseliti. Ta presuda je donesena kako je donesena, u sudskom postupku"

Tko je zastpao interese DVD-a, odnosno tko se nije odazvao sudskom postupku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, u ovom trenutku Vam ne mogu odgovoriti na to pitanje jer presuda datira iz 2015. godine. Ja sam u međuvremenu dobio tisuću presuda"

Je li točna informacija da je riječ o predsjedniku DVD-a koji je inače zaposlenik Svpetrvus hotela?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to ne znam. Prvi put čujem za to", poručio je Alajbeg. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo