rok je do 22 sata / Još nije odlučeno hoće li navijači ići u zatvor: Što o svemu kaže politika, što građani, što pravnici?

Zadnjoj grupi od oko 30 optuženika će biti do 22 sat izrečeno hoće li im biti određen istražni zatvor jer tada ističe rok za njihovo zadržavanje

23.5.2022.
19:04
VOYO logo

Policija je podnijela kaznene prijave protiv 42 Hajdukova navijača koja su u subotu na autocesti napala policiju. Sinoć i danas su ispitani, a zatim u grupama po 10 dolaze pred suca istrage koji odlučuje idu li u istražni zatvor.

Prvu grupu sutkinja je već poslala mjesec dana u Remetinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže politika, što građani, što pravnici, uživo su za RTL Danas izvijestili reporterina terenu.

Ispred Županijskog suda u Velikog suda javio se Boris Mišević s najnovijim informacijama o privođenjima i odvođenjima na sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi optuženi su privedeni sucu, a mnogi od njih imaju i ozljede glace, ruku, nogu...

Image
i dalje glavna tema /

Napad navijača i dalje glavna tema u Splitu, ususret finalu kupa. Puljak: 'Za sve je kriv HDZ...'

Image
i dalje glavna tema /

Napad navijača i dalje glavna tema u Splitu, ususret finalu kupa. Puljak: 'Za sve je kriv HDZ...'

Zadnjoj grupi od oko 30 optuženika će biti do 22 sat izrečeno hoće li im biti određen istražni zatvor jer tada ističe rok za njihovo zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, već je desetorici izrečen istražni zatvor, a drugoj grupi ako bude izrečen istražni zatvor isto tako će ići u Remetinec.

"Sutkinja istrage je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela zasad protiv 10. Sad ćemo vidjet dalje. Ja osobno smatram da je došlo do pogrešne odluke, mi ćemo se žaliti, vidjet ćemo što će reći izvan raspravno vijeće. Nisam još čuo rješenje pa ne mogu dalje", kazao je odvjetnik Toni Ivandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka Damira Gregoret pratila je političke reakcije na napad na policajce, odnosno na državu.

Dok resorni ministar prstom upire u klubove, odnosno njihovu lošu komunikaciju, premijer Plenković poručuje da je spreman pokrenuti zakonske izmijene kako bi zakon bio nešto oštriji prema nasilnicima i kod prevencije i da se nasilje osudi ako do njega dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu, treba reći da je zakon o sprječavanju nasilja na sportskim natjecanjima zadnji put izmijenjen i dopunjen prije nešto više od dvije godine, početkom 2020., Zaista se radi o jednom od restriktivnijih zakona, bilo je to u prvoj Vladi premijera Plenkovića.

Plenković je osudio nasilje, ali samo kada je odgovarao na pitanje novinara, dakle, ne samoinicijativno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujem apsolutno svako nasilje, a naročito nasilje nad pripadnicima hrvatske policije, mislim da je ovaj događaj koji se dogodio na autocesti između Zagreba i Karlovca jedan grozan događaj, toliki broj ljudi, navijača koji išli su se obračunavati ili ne znam već što im se dogodilo, pa su išli napasti pripadnike hrvatske policije, to je nedopustivo", rekao je premijer.

"Mi možemo vidjeti da li se nešto može dogoditi s eventualnim postrožavanjem zakonskoga okvira ail ovaj je slučaj očito bio nekako specifičan i krajnje neuobičajen. Ja ne znam da se ovako nešto dogodilo, koliko god više pratim sport, pa onda usput pratim i ovakve situacije, ali nije mi poznato da je bilo ovako velikoga nasilja kao što je bilo u subotu navečer", nastavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije iz Splita zabilježio je reporter Rade Županović, koji je istaknuo da je cijeli grad bruji o ovom događaju. Splićani su zgroženi s onim što su mogli vidjeti na mali ekranima u proteklih 48 sati.

Građani pokušavaju naći razlog za frustriranost navijača Hajduka, a pronalaze upravo u činjenici o kojoj se upravo Torcida obznanila u svom priopćenju jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgroženi su činjenicom da veliki broj navijača nije moga sudjelovati na derbiju jer im je bio na jedna način spriječen ulazak na maksimirske tribine. Tu nekako pronalaze opravdanje iako kažu da nasilje nije imalo opravdanja.

Splitski političari su osudili nasilje koje se dogodilo, ali u isto vrijeme pokušavaju spustiti loptu pa tako Ivica Puljak prebacuje krivicu i na HDZ koji se, prema njegovim riječima, ugurao i u HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo