AKCIJA USKOK-A / Ljubo Pavasović Visković o uhićenjima: 'USKOK će imati problem. Tajming je loš, rijetko komentiram stvari na ovaj način ali...'

Kazao je i da će Zoran Puklin iznositi svoju obranu, a nakon njega će u 20:15 obranu iznijeti Piruška Canjuga

16.11.2021.
19:10
VOYO logo

Jutros su u USKOK-ovoj akciji uhićeni Željko Fadljević, direktor logistike u Hrvatskoj lutriji, bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezini suprug Goran Puklin, osumnjičeni i u aferi Janaf, te bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga.

Privođenja u USKOK počela su oko 15 sati, a Mirela Alerić Puklin dovedena je oko 16 sati. Ona je iznijela svoju obranu i porekla je sve što joj se stavlja na teret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje zašto je uhićena u ovom trenutku jer je bila tužiteljica prije godinu dana. Odstupila je s tog mjesta i postavlja se pitanje zašto se s akcijom nije krenulo u tom trenutku ako su znali da odaje podatke iz Afere Agrokor. Njen suprug Zoran Puklin doveden je oko 18:30, brani ga Ljubo Pavasović Visković

"Ono što vas interesira je da bi on nekakve informacije koje bi dobio od supruge prenosio Canjugi u svrhu obrane u spisu Agrokora. Ono što je do sada predočeno, radi se o bilješkama koje su pronađene u njegovom kompjuteru i notesu međutim radi se o bezvrijednim informacijama tako da čak da su i prenesene, nikakvih reperkusija na predmet Agrokor ne bi imale. Druga stvar koju će USKOK kao problem imati što je kontakt između njega i obitelji Canjuga nema. Treći i najveći problem je prilično loš tajming. Rijetko komentiram stvari na taj način ali tvrditi da je optužnica povučena zbog nečega što bi Mirela Alerić napravila nije točno, pogrešno je", kazao je Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju da se Mirela Alerić Puklin spominjala u kontekstu pronađenog novca Dragana Kovačevića, Pavasović Visković je kazao:

"Tu vam je jedan od problema koji vuče od prije. Maknuta je iz DORH-a temeljem afere u kojoj se zatekao njen suprug. Istraga i dokazi koji su provođeni su pokazali da će teško USKOK doći do osuđujuće presude u toj stvari. Dokazano je suprotno, da Kovačević veze s tim novcem nema i to je uteg zbog kojeg joj se moralo pronaći nešto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje imate nekoliko potpuno bezvrijednih informacija za koje se tereti da bi bile prenesene Piruški Canjugi. Tvrditi da je zbog toga pala optužnica u Agrokoru, da je donesena oslobađajuća odluka o malom Agrokoru i da DORH ima problema sa spisima vezani za Agrokor je nešto nevjerojatno. Tu tezu postaviti, nemam riječi", kazao je.

Kazao je i da će Zoran Puklin iznositi svoju obranu, a nakon njega će u 20:15 obranu iznijeti Piruška Canjuga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo