turistički obilazak / Lorencin posjetio Plitvička jezera, obišao Ličku kuću te probao 'Plitvički hamburger'

Image
Foto: RTL

Ministar turizma Darko Lorencin danas je boravio u Lici, gdje je posjetio JU Nacionalni Park Plitvička jezera u kojem se sam uvjetio u ugostiteljsku ponudu

27.7.2015.
15:54
RTL
VOYO logo

Ministar Darko Lorencin posjetio NP Plitvička jezera, obišao „Ličku kuću“ te probao „Plitvički hamburger“.

Image
AFERA KOJA JE ŠOKIRALA NACIJU /

Inspekcija RTL-a Danas: istražili smo kakve to hamburgere rade na Plitvicama!

Image
AFERA KOJA JE ŠOKIRALA NACIJU /

Inspekcija RTL-a Danas: istražili smo kakve to hamburgere rade na Plitvicama!

Ministar turizma Darko Lorencin danas je boravio u Lici, gdje je posjetio JU Nacionalni Park Plitvička jezera u kojem se sam uvjetio u ugostiteljsku ponudu. Tako je posjetio nedavno obnovljeni restoran Lička kuća te bistro Kozjačka draga. Lička kuća kao jedan od simbola nacionalnog parka Plitvička jezera obnovljen je nakon što je oštećen u požaru, te predstavlja veliki dodatak na postojeću ponudu nacionalnog parka koji svake godine privlači sve više gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restoran Lička kuća sagrađen je 1972. godine kao jedinstveni prostor u kojem se gostima, u ambijentu tradicionalne kuće ličkoga kraja pripremaju i prezentiraju autohtona jela. Restoran je oštećen je u požaru u travnju 2012. godine, a svoja vrata je ponovno otvorio početkom lipnja ove godine. Tijekom svoje posjete NP Plitvička jezera, ministar Lorencin obišao je i jezero Kozjak te osobno pripremio i tzv. Lički hamburger u bistrou Kozjačka Draga koji je smješten uz jezero.

„Nacionalni parkovi, ali i ostala zaštićena područja vrlo su važna karika u kreiranju priče o našoj zemlji kao očuvanoj i autohtonoj zemlji koja privlači svojom jedinstvenošću. Stoga je od velikog značaja ponovno otvaranje restorana Lička kuća koja je postala svojevrsnim simbolom ovog nacionalnog parka jer je svako dizanje kvalitete ponude i usluge neophodno želimo li održati, ali istovremeno i pojačati konkurentnost turizma Hrvatske. Mi smo u finalnoj fazi izrade akcijskog plana za Zeleni turizam, kojeg ćemo predstaviti na jesen, a čiji je cilj preložiti mjere za održivi razvoj turizma“ – rekao je ministar Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana ministar Lorencin je posjetio i OPG Stilanova Lika u Perušiću koje je od početka 2009. godine registrirani proizvođač rakije šljivovice. Lička šljivovica jedan je od proizvoda koji je sinonim vezan uz tradicijsku proizvodnju i uglavnom ne podliježe masovnoj industrijskoj proizvodnji. U 2014. godini otvorili su kušaonicu u kojoj nude 7 vrsta rakija.

 „Razvijati turizam na kontinentu je zasigurno puno teže nego u priobalju, no Ministarstvo turizma svojim programima omogućava sredstva upravo i za razvoj turizma u do sada turistički nerazvijenim krajevima Hrvatske. Odličan primjer je program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ kojim se financiraju, između ostalog i projekti unaprijeđenja ponude na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, čime su destinacijama dodane kvalitetne i originalne ponude kao što je ova. Vrlo je bitno povezivanje tzv. Plave i Zelene Hrvatske kako bi se našim gostima na moru ponudilo što više autohtonih domaćih proizvoda, čime raste i naše mikro i malo poduzetništvo, ali i doživljaj turista“ istaknuo je ministar Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OPG Stilanova Lika u vlasništvu obitelji Vlainić je ove godine dobilo potporu Ministarstva turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u vrijednosti od 50 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike