zadovoljan sezonom / Lorencin predstavio rezultate svog rada: 'U turizam je ove godine uloženo više od pola milijarde eura'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

IDS-ov ministar turizma je ocijenio da je u proteklom mandatnom razdoblju Istra napravila snažan iskorak u turizmu i dodatno učvrstila svoju poziciju vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj

7.10.2015.
7:06
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je u utorak navečer u Puli IDS-ovim načelnicima i gradonačelnicima te istarskom županu Valteru Flegu rezultate svog rada u ministarstvu te najavio da će u ponedjeljak objaviti koliko će se iduće godine ulagati u hrvatski turizam.

Ove je godine u hrvatski turizam uloženo više od pola milijarde eura, rekao je Lorencin te istaknuo da je ovogodišnja turistička sezona bila iznimno uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, jedan od projekata koje je Ministarstvo poduprlo je novi master plan istarskog turizma s obzirom na pozitivno iskustvo koje je Istra imala s Master planom od 2003. godine, a koji je uključivao i privatni sektor.

"Sada je, u izradi novog plana, taj privatni sektor još jače s javnim uključen u generiranje tog razvoja u idućih desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, i Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica uključeni su u programe i projekte koje razvija Istarska županija zajedno s lokalnim turističkim zajednicama, od projekta „Hrvatska 365“ te brojnih drugih manifestacija", rekao je  Lorencin.

Ocijenio je da je u proteklom mandatnom razdoblju Istra napravila snažan iskorak u turizmu i dodatno učvrstila svoju poziciju vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj. Osim toga, naveo je Lorencin, Ministarstvo turizma financiralo je više projekata uređenja plaža, postavljanja više od 20 wifi punktova te je sudjelovalo u sufinanciranju gradnje bazena privatnih iznajmljivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Predsjednik IDS-a Boris Miletić podsjetio je kako svi pokazatelji u istarskom turizmu rastu iz godine u godinu.

"Pokazali smo da smo najbolji u Hrvatskoj, ali možemo biti još bolji. Zbog toga inzistiramo na decentralizaciji koja će nam sigurno donijeti još veći turistički rast", rekao je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoće li IDS, ako SDP pobijedi na idućim izborima, ponovno sudjelovati u Vladi i tražiti ministarstvo turizma, Miletić je tek rekao kako će, ako do tih razgovora dođe, razgovarati o programima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo