Bore se za svoja prava / Loša sezona dubrovačkih ugostitelja: 'Bit će neizdrživo bez pomoći Vlade'

Sutra nas sat vremena čeka besplatna kava povodom svjetskog dana kave

30.9.2020.
21:30
VOYO logo


Ugostitelji iz Dubrovnika i Bjelovarazatvorili su svoja vrata na sat vremena. Dio je to akcije 3 do 12 kojom zbog loša turističke sezone i nemogućnosti financiranja traže pomoć od Vlade. A kako gosti 60 minuta nisu mogli popiti kavu, sutra ih u istih sat vremena čeka besplatna. 

Image
Nema šale /

Shopping iz noćne more: Na izlasku iz trgovine zaustavila ih policija i tražila koronatest, dobili paprenu kaznu

Image
Nema šale /

Shopping iz noćne more: Na izlasku iz trgovine zaustavila ih policija i tražila koronatest, dobili paprenu kaznu

U 11 sati i 57 minuta više od stotinu dubrovačkih ugostitelja zatvorilo je svoja vrata. Na sat vremena gosti ostali bez usluge.

"Podržavam ih oni se bore valjda za svoja prava", rekao je Mirko iz Dubrave Križovljanske.

"S jedne strane imaju pravo mislim zašto jer ako su na rubu svojih financijskih mogućnosti, to je njihovo pravo na kraju krajeva demokratsko pravo svakoga na štrajk", rekao je Jure iz Dubrovnika.

Rezultat loše turističke sezone je tek 32 posto ostvarenih prihoda svih dubrovačkih ugostiteljskih objekata u odnosu na prošlu godinu. Da bi očuvali objekte i radna mjesta traže promjene.

"Bez kreditiranja od strane banakata od strane HAMAGA I HBORA mislim da će bit nemoguće. Nemoguće će bit zadržat radnike, nemoguće će bit preživit jednostavno", kazao je Pero Đurić, vlasnik restorana u Dubrovniku.

"Ne da su nužne nego je stvarno situacija rekao bih dramatična", rekao je Stjepan Perić, vlasnik restorana u Dubrovniku.

Uz potporu kroz kredite za likvidnost i investicije od vladajućih traže državna jamstva zakredite kod komercijalnih banka kao i obustavu plaćanja PDV-a, ali i smanjenje stope na hranu na razinu od 10 posto.

"Kad kažem da nam je neophodna pomoć ne tražimo novac od Vlade nego tražimo da nam se manje uzima da bi nam dalo nekakvu stabilnost u prolaženju ovog vremena i stabilnost u poslovanju i da nam se omogući pristup financijama koje bi mi naravno vratili", rekao je predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić.

Sutra će tako, povodom svjetskog dana kave, svojim gostima vratiti sat vremena bez usluge i kavu besplatno posluživati od 3 do 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo