sustav godinama zanemarivan / Loša situacija u Metkoviću: Ako Kujundžić suspendira liječnike, teško će im pronaći zamjenu...

Tragična smrt devetogodišnjeg Gabriela u pitanje je dovela cijeli sustav

29.12.2018.
22:15
VOYO logo

Nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila da postoji sumnja u propuste liječnika prilikom tragične smrti devetogodišnjaka iz Metkovića, sve je sada preuzeo DORH.

No građani Metkovića nisu baš zadovoljni. Smeta im zaključak inspekcije prema kojem je sustav zdravstvene skrbi u dolini Neretve dobro ustrojen, dok se istovremeno oni boje razboljeti vikendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragična smrt devetogodišnjeg Gabriela u pitanje je dovela cijeli sustav koji je godinama zanemarivan. Iako liječnici sami nose najveću odgovornost i sustav im, smatraju Metkovci, mora omogućiti adekvatne uvjete za rad. 

 "Ja ne zamjeram liječnicima jer nemaju ni uvjete, puno djece dođe, kad je epidemija, a šta će jedan ili dva čovjeka? Ništa", rekla je Mira iz Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Ako ova sad situacija koja se dogodila u Metkoviću nije jasna da treba sustav promptno reagirati, onda... Tko će drugi to riješit?", tvrdi Ivan iz Metkovića.

 "Mislim da čak ni sustav nije dobar, a što se tiče rada Doma zdravlja, mislim da vam je sve poznato. To je zbilja negativno", kaže Zora iz Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu poslijepodne laboratorij za analizu krvi u Metkoviću nije radio, no Metkovcima bi to mogao biti najmanji problem jer kako neslužbeno doznajemo, ako neki od liječnika s Hitne pomoći budu suspendirani ili im bude oduzeta licenca, jako teško će im pronaći zamjenu.

A bit će suspendirani, rekao je danas za RTL ministar Kujundžić, ako DORH potvrdi nalaze inspekcije. Posljednja odluka će biti na ravnateljstvu Hitne pomoći u Metkoviću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke su se stvari ipak popravile nakon tragedije. Građani koji su prosvjedom tražili izmjenu pravilnika kojom će se omogućiti nabavka i korištenje uređaja za analizu krvi, 
neslužbeno su, nakon sastanka s ministrom, uvjereni u ostvarenje svojih zahtjeva, a novi gradonačelnik Metkovića prvi je u povijesti grada koji je iz gradskog proračuna
izdvojio novac za pomoć Domu zdravlja, pola milijuna kuna. No i on je svjestan kako to nije garancija bolje skrbi njegovim sugrađanima. 

 "Uskoro nam dolazi dnevna bolnica, ali ne znam hoće li to biti dovoljno. Prioritet bi bila izgradnja mini bolnice jer na taj način bi stanovnici doline Neretve imali jednaku zdravstvenu zaštitu kao svi u RH", rekao je Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što im zakon i jamči jer plaćaju porez, jednak kao i svi ostali. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo