ne može im se odoljeti / Nema osvježenja do hladne, sočne lubenice. Provjerili smo gdje su najveće i najukusnije: 'Sva preporuka!'

Na polju, glavna je gospođa Vesna koja nam objašnjava kako bez navodnjavanja i pesticida dobiva lubenice kojima se svi čude i u čemu drugi griješe

17.8.2022.
8:00
VOYO logo

Svi su čuli za lubenice iz doline Neretve, no ovih dana među najtraženijima su one iz Podravine - koje znaju biti teške i do 20 kilograma! Takve su svake godine, pa čak i ove ekstremno sušne.

Ljeti nema osvježenja do sočne lubenice, a oni koji su u blizini Novigrada Podravskog znaju gdje mogu dobiti najveće i najukusnije lubenice. "Jovine lubenice su najbolje! Zrele, slatke i sočne. Sva preporuka!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod ovog prodavača, osim lubenica ne nedostaje ni zabave, osobito ako kupci podlegnu tremi zbog iznenadnog susreta s televizijskom ekipom.

Image
SAMOPOSLUŽNI ŠTAND /

I ove godine poljoprivrednik prodaje lubenice na jedinstven način: 'Ipak treba imati vjere u dobre ljude'

Image
SAMOPOSLUŽNI ŠTAND /

I ove godine poljoprivrednik prodaje lubenice na jedinstven način: 'Ipak treba imati vjere u dobre ljude'

Neki, koji ne mogu odoljeti najvećim i najpoznatijim lubenicama u Podravini, postali su stalne mušterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam ljude iz Koprivnice koji dolaze po dve tri lubenice, isto kao ovaj gospodin, svaki drugi dan. Iz Koprivnice tjeraju auto 15 kilometara ovdje, 15 nazad - za lubenicu. Kažu, mi hoćemo to. Sad mi iz Đakova dolazi čovjek, išao je na more jučer. Kaže - u 8 budite ovdje, ja nosim lubenicu dolje na more", kazuje Jovan Obranović, vlasnik OPG-a.

Lubenice se, nekad i svakih par sati, ovisno o prodaji, dovoze svježe s ovog polja gdje se nalazi hrpetina kapitalaca. Znate u čemu je tajna? U stajskom gnojivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na polju, glavna je gospođa Vesna koja nam objašnjava kako bez navodnjavanja i pesticida dobiva lubenice kojima se svi čude i u čemu drugi griješe.

"Đubri se stajskim đubrom, ne. Na jesen se orje, pa onda u proljeće opet, kad đubra opet navozimo i poorjemo i tak. Ljudi većinom stavljaju ureu, umjetnjak ovaj, al nije ni to dobro jer neće dozrijevat jer ona onda drži vlagu znate. Najbolji je stajski gnoj", objašnjava vlasnica OPG-a Vesna Obranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad se najprirodnija rješenja pokažu kao najbolja, a uz malo truda, dođe se i do najslađih rezultata.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo