TKO JE KRIV ZA TRAGEDIJU? / Lučić se izborio za odštetu, a što je s ostalima? 'Izgleda kao da su sami podmetnuli vatru i sami u nju ušli'

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije, napokon će dobiti odštetu. No što je ostalima?

15.3.2019.
19:25
VOYO logo

Vlada je donijela zaključak o nagodbi s jedinim preživjelim vatrogascem s Kornata Franom Lučićem. Usvojeno je izvješće da mu se isplati 5,4 milijuna kuna za odštetu, a u budućnosti će primati i mjesečnu rentu od 6.000 kuna za pomoć i njegu te poboljšanje prehrane.

"Ovo se nikako ne može smatrati priznanjem krivnje Republike Hrvatske. Već sam rekao da bi najbolje rješenje bilo da se postigne nagodba zbog dugotrajnosti postupka", kazao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su sretni zbog Frane, obitelji stradalih vatrogasaca ipak muči pitanje hoće li oni ikada biti obeštećeni, a smatraju da zaslužuju odštetu premda im njihove najmilije nitko ne može vratiti.

''Neka se i nas sjete, mirovine su male i nama treba, a ne primamo ni lipu. Svi misle da smo mi dobili odštetu. Mi nismo dobili nikakve odštete. Mi smo dobili samo za duševnu bol po osobi po 220.000 kuna'', kazala je Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila sina i supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postavljamo pitanje tko je kriv, ali po njihovome izgleda nitko nije kriv, po meni izgleda kao da su sami podmetnuli vatru i sami u nju ušli'', upozorila je Crvelin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo