Veliko srce / Luka (9) se odrekao rođendanskih poklona kako bi pomogao Robertu: 'Nadam se da će se još netko uključiti'

Image
Foto: SIB.hr

Ukoliko i vi želite pomoći Robertu, to možete učiniti uplatom na račun

21.1.2019.
14:40
SIB.hr
VOYO logo

Danas, kad se svijet pretvorio u materijalističko društvo više negoli ikad, jedan mladić i njegovi školski prijatelji, pokazali su koliko je važno prije svega ostati čovjek, piše SIB.hr

Luka Preradović, učenik 3.b razreda osječke Osnovne škole Antuna Mihanovića, proslavio je svoj 9. rođendan na danas gotovo nezamisliv način. Umjesto da novce koje dobije na poklon za rođendan zadrži za sebe, Luka je odlučio kako s tim novcima želi pomoći nekome kome je usitinu potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na fejsu smo vidjeli prilog o Robertu Pliglu, Luka je kao i često puta u sličnim situacijama rekao „moramo pomoći“. Rekla sam mu da će sigurno dobiti nekih novčića za rođendan, pa neka odvoji nešto za Roberta; prihvatio je to bez ikakvog razmišljanja i u trenu „razradio“ plan – reći ćemo prijateljima iz razreda da umjesto kupovine poklona, poklone novac. On će sve što skupi donirati Robertu,"  kazala je Lukina mama Iva Brezovac očima punim ponosa za SIB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Roberto je 11-godišnjak iz Belog Manastira koji više nikad neće hodati zbog bolesti koljena, a zbog bolova mu je hitno potrebna operacija i rehabilitacija u privatnoj poliklinici za koju su roditelji saznali nakon nekoliko neuspješnih pokušaja operacija. Naravno, troškovi su izuzetno veliki, a obitelj za isto treba pomoć, a Luka je bio taj koji nije mogao gledati da dječak, koji više od svega želi postati nogometaš, svoju želju ne može ispuniti.

"Sve zasluge idu Luki, mama je samo malo pomogla u realizaciji. Ukratko, Luka je oduvijek dijete osjetljivo na druge, uvijek voljan pomoći – u bilo kom obliku. I to ga uistinu veseli," dodala je mama Iva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



3.b. OŠ Antuna Mihanovića i nekoliko "izvanškolskih" prijatelja pozvanih na proslavu rođendana prihvatilo je ideju. Umjesto poklona, prikupili su novčana sredstva i Robertu su osobno odnijeli novce, jer je Lukina želja bila upoznati ga. "Nadam se kako će netko vidjeti našu akciju i odlučiti se na akciju," rekao je skromni Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko i vi želite pomoći Robertu, to možete učiniti uplatom na:

Robert Pligl (donacija za dijete Roberto)
IBAN HR3023900013102386803
SWIFT ILI BIC HPBZHR2X

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o Robertu možete saznati i na Facebook stranici Za Robertovo bolje sutra.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo