TRAJNO I ZAUVIJEK RIJEŠIO PROBLEM / Luka Bebić za RTL: 'Tuđman je znao da težimo mostu, rekao je da radimo u tišini. Prešli smo granice'

'Sanjalo se decenijama, ali sanjalo se nerealno jer mogućnosti graditeljstva bile su skromne'

26.7.2022.
19:19
VOYO logo

Luka Bebić (HDZ), bivši predsjednik Hrvatskog sabora gostovao je u RTL-u Danas, a kaže da je nekad davno o tome govorio u Saboru, a tada su ga ironizrali, ismijavali, govorili da je to naš Obrovac, a sad bi oni htjeli da su oni to napravili.

Kaže kako se most počeo graditi prije 300 godina, a sada imamo most koji trajno i zauvijek rješava glavni problem jedne države koja je članica EU. "Prešli smo granice, županije i države i EU i uspostavili kontinuitet koji omogućuje i pristup Schengenu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori dalje o važnosti most po otoke. "Sanjao sam ga jer su naši Cresani na Gospu išli pa govorili kao bi bilo dobro da imaju most. Sanjalo se decenijama, ali sanjalo se nerealno jer mogućnosti graditeljstva bile su skromne, no došlo je vrijeme kada je to postalo realnost", kaže.

Tvrdi kako je na Klubu HDZ-a 1994. godine predložio gradnju mosta, ali se s tim nije izlazilo u javnost zbog toga što granice nisu bile definirane. Franjo Tuđman je bio upoznat s tim, kaže, a rekao je da radimo na tome, ali da ne izlazimo u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovao je, kaže, i kada je Sanader dolazio na ovo mjesto, iako mosta nije bilo. Tada je sve, smatra, narušila kriza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo