Novi problemi / Luksemburški naručitelj Uljaniku otkazao ugovor o gradnji broda

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Krajem siječnja isti je naručitelj također raskinuo ugovor o gradnji novog ro-ro broda, novogradnji 531

21.5.2019.
16:36
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Pulski Uljanik izvijestio je u utorak putem Zagrebačke burze da je zbog otvaranja stečajnog postupka nad Uljanikom d.d. i time nemogućnosti isporuke broda, luksemburški naručitelj CLdN jednostrano raskinuo ugovor o izgradnji ro-ro broda.

"Zbog otvaranja stečajnog postupka nad društvom potpisnikom ugovora, a samim time i nemogućnosti isporuke broda sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji broda sklopljenog između ULJANIK-a d.d. i CLdN ro-ro S.A. Luxembourg, za izgradnju Ro-Ro broda kapaciteta 5.500 Lm, za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera na prikolicama, Uljanikova novogradnja 532, kupac je 21. svibnja 2019. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda", objavljeno je na burzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem siječnja isti je naručitelj također raskinuo ugovor o gradnji novog ro-ro broda, novogradnji 531, i to zbog nemogućnosti da se brod isporuči sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji.

Uljanik je ugovore o gradnji po sistemu 2+2+2 broda za luksemburškog naručitelja CLdN roro S.A. (Cobelfret) potpisao sredinom ožujka 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo