Sigurna luka / Luksuz na kvadrat: U riječkoj luci privezano 20 jahti zajedničke vrijednosti milijardu eura

U riječkoj luci ljeskanje mora reflektira se o ulaštene luksuzne jahte

14.6.2020.
16:00
VOYO logo

Iako su na račun riječke luke godinama padale samo kritike, u posljednje vrijeme situacija se drastično mijenja. U luci je trenutno privezano 20 jahti. 

Njihova ukupna vrijednost doseže nevjerojatan iznos od milijardu eura. Bogati vlasnici, što zbog dobre infrastrukture za brodove, što zbog koronakrize prepoznali su Rijeku kao sigurnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U riječkoj luci ljeskanje mora reflektira se na ulaštene luksuzne jahte. Dok ih posada lašti, šetači pred njima poziraju!

Image
Prilika za nautički turizam /

Dok jednima smrkne, drugima svane: Španjolska je paralizirana, a to bi mogla iskoristiti upravo Hrvatska

Image
Prilika za nautički turizam /

Dok jednima smrkne, drugima svane: Španjolska je paralizirana, a to bi mogla iskoristiti upravo Hrvatska

"Uvijek su brodovi bili skupi, a ovi su posebno skupi pa nam nisu dostupni, ali su prelijepi u riječkoj luci", kaže Radojka Puhalović iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznosi su vrtoglavi, da, a Rijeka da je ljepša, je ljepša, naravno da je ljepše vidjeti puno lijepih, ovako ala Monte Carlo, ne znam ili neke talijanske luke", rekao je Sandi Čarapina iz Rijeke.

"Pomislila sam prvo da je ovo nekakav sajam jahti, jahte su naravno predivne, ali možemo ih samo gledati", kazala je Helga Sergo Tomasco iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna se posebno ističe po svojoj vrijednosti. Duža od 90 metara, zimi je na vezu u Monte Carlu, a vrijedi oko 300 milijuna eura!! Da se kojim slučajem renta, tjedni najam iznosio bi 9 milijuna kuna plus 2 milijuna kuna troškova. Vez u Rijeci na dan joj je oko tri tisuće kuna.

"Od dolaska ovakvih jahti koristi imaju svi, znači ponajprije koristi imaju kompanije koje se bave jahtingom, znači tu su servisi motora, servisi hidraulike, znači svih stvari koje se nalaze na brodu, počevši od mehanike do nekih najjednostavnijih mehaničkih stvari od inoxa. Također koristi imaju i ugostitelji jer posada je puno, plaće su jako dobre", poručio je Andrija Šimić, vlasnik pomorske agencije u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne pitaju koliko što košta kada su na kopnu. Ukupna vrijednost jahti u luci iznosi najmanje milijardu eura i nikada u povijesti nije ih bilo toliko.

"Borba protiv koronavirusa u Republici Hrvatskoj omogućila nam je da i neke jahte koje su inače stacionirane na područjima Španjolske i Italije dođu u Hrvatsku i u Rijeku konkretno. Očekujemo dolazak još jahti", izjavio je Rajko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječka luka ima mnogo aduta.

"Puna je jer je blizu svega, pet aerodroma je jako blizu, lokacija je fenomenalna, znači nakon Rijeke kreće se prema otocima i jednostavno nautičari su je prepoznali kao top destinaciju", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se sada pregovara o dolasku najveće jahte koja je ikada uplovila u Rijeku. Duža je od stotinu metara, a očekuje se u listopadu. Bit će to najava odlične zime u riječkoj luci za kojom je među jahtašima potražnja veća nego ikada. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo