KAMEN SPOTICANJA / Ma tko bi rekao: HDZ i Most pred novim sukobom - ovoga puta zbog MUP-a?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo nije prvi put da se HDZ i Most sukobljavaju zbog utjecaja u sigurnosno-obavještajnom sektoru jer su se Mostovci ranije suprotstavili želji Karamarkove stranke da ekspresno smijeni šefa SOA-e Dragana Lozančića, a HDZ s druge strane nije bio zadovoljan imenovanjem Vlahe Orepića novim ministrom

29.2.2016.
15:42
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Pred vladajućom koalicijom je, prema svemu sudeći, novi sukob. Večernji list doznaje da ovoga puta kamen spoticanja između HDZ-a i Mosta Ministarstvo unutarnjih poslova, točnije, dinamika smjena čelnih ljudi u tom ministarstvu.

Mostu, u čijoj je ingerenciji MUP, ne žuri se promijeniti ravnatelja policije niti šefa policijskog USKOK-a, već Vladu Dominića i Marija Bertina namjeravaju ostaviti na tim pozicijama još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, HDZ nije pretjerano oduševljen tom idejom. Već ranije kritizirali su čelnike MUP zbog optužbi za zlouporabe u policijkom aparatu i žele hitnu smjenu spomenutog dvojca.

Ovo nije prvi put da se HDZ i Most sukobljavaju zbog utjecaja u sigurnosno-obavještajnom sektoru jer su se Mostovci ranije suprotstavili želji Karamarkove stranke da ekspresno smijeni šefa SOA-e Dragana Lozančića, a HDZ s druge strane nije bio zadovoljan imenovanjem Vlahe Orepića novim ministrom unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji doznaje i da su u Mosta ljutiti na pritiske iz HDZ-a te da ministar Orepić namjerava otići iz Vlade ukoliko netko pokuša vršiti pritisak na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo