pomozite joj u borbi / Maja ima samo šest godina i bori se s opakom bolešću, no obitelj nema novca za nastavak terapije

Maji je samo šest godina. Do prije otprilike godinu i pol, živjela je običan život slatke djevojčice, a onda je idilu Uništila zla vila. Tako, naime zove, karcinom, koji je njezine uobičajene dječje dane, zamijenio bolničkima. Šansa za izliječenje pojavila se u Austriji. I košta toliko da si je Majina obitelj ne može priuštiti. Zato Maja treba vaša otvorena srca

29.9.2015.
18:33
VOYO logo

Šestogodišnja Maja zna da se bori protiv karcinoma, ali u njezinom je svijetu to borba protiv zle vile, a zna se ona da dobro uvijek pobjeđuje zlo. Čime? Onime što Maja ima. Snagom i dobrim srcem, koje se odmah prepoznaje. Vodi me u sobicu i nesebično dijeli ono što smatra da svakome pomaže.  

Maja vjeruje kako će joj u izliječenju pomoći i čarobna prašina, no osim nje, Maji je potrebno još lijekova. Oni se nalaze u Austriji i, nažalost, nisu besplatni poput onih iz mašte. Majina mama zato moli pomoć. Uplate ne idu preko bilo kakve udruge. Idu ravno u njene poštene ruke, već oslabljene od borbe. Sve je počelo lani, u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila je kvrgu na vratu za koju su oni mislili da je infekt. Ali ona je između trećeg i petog mjeseca još super normalno funkcionirala, išla u vrtić, nije spavala po danu, čovjek nikad ne bi pomislio da je neka maligna bolest u pitanju", rekla je majka Tatjana Petrović. 

No, roditelji su bili uporni. Tražili su drugo mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Bogu, došli smo kod jedne starije pedijatrice koja je rekla da bi ipak napravili punkciju tog limfnog čvora i po tome se vidjelo, znači pokazalo se da su u pitanju maligne stanice. Mi smo to prozvali zločesti miš, pa zla princeza, a najnoviji naziv nam je zla vila", nastavila je Petrović.  

Zla vila koju smo već spominjali, ali moramo je sada i pravim imenom nazvati. Karcinom nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata i koštanoj srži. Prva terapija u Austriji stajala je više od 11 tisuća eura. Sljedeća bi trebala biti 19. listopada, no za nju obitelj više nema novca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maju treba pohvaliti kako već sada zna pisati, što će rado pokazati, a na život uvijek gleda pozitivno koliko je to moguće. 

Njezino srce je lavovsko, ali potrebna mu je vaša pomoć da bi se i dalje hrabro borilo. Pomognimo Maji da živi sretno! Svakom vašom uplatom na navedeni žiro račun uvelike pomažete Maji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci za uplatu:

Maja Petrović
Novoselečki put 91/a

Zagrebačka banka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HR3123600003116449956

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo