Horor u Njemačkoj / Majka koja je ubila petero djece u teškom stanju: 'U Centru za socijalnu skrb znali su da ima problema'

Istražitelji sumnjaju da je okidač za zločin bila emocionalna preopterećenost i slom majke

6.9.2020.
18:59
VOYO logo

Stravičan zločin zgrozio je grad Solingen na Zapadu Njemačke, ali i čitavu Europu. Majka, koju policija sumnjiči za ubojstvo svoje petero djece, nalazi se u teškom psihičkom stanju i pruža joj se medicinska pomoć.

Neki psiholozi i psihijatri kao mogući uzrok navode teško emocionalno stanje majke, dok njemačka policija pokušava otkriti detalje ovog zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza prozora stana u zgradi u njemačkom gradu Solingenu odvijao se obiteljski horor. Policija je, nakon dojave u četvrtak oko 14 sati, ondje zatekla beživotna tijela petero malodobne djece - tri djevojčice i dvojice dječaka. 

"Petero djece u dobi od 8, 6, 3, 2 i 1 godine pronađeno je u stanu u Solingenu. Osumnjičena je 27-godišnja ženska osoba", izjavio je Herbert Reul, ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najstarije dijete je na sigurnom /

Poznati su još neki detalji stravičnog zločina u Solingenu: Policija otkrila mogući motiv

Image
najstarije dijete je na sigurnom /

Poznati su još neki detalji stravičnog zločina u Solingenu: Policija otkrila mogući motiv

A osumnjičena ženska osoba njihova je majka, za koju se pretpostavlja da je djeci dala pilule za uspavljivanje. Iz policije tvrde da nasilja nije bilo.

"Nalazi obdukcije petero mrtve djece ukazuju na znakove sedacije i gušenja", izjavio je Heribert Kaune-Gebhardt, tužitelj iz Wuppertala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim informacijama, majka je nedugo nakon dolaska policije u stan, pokušala počiniti i samoubojstvo.

"Majka je pokušala otići u Dusseldorf. Skočila je pred vlak. Ozlijeđena je i nalazi se u teškom stanju. Ne možemo ju još početi ispitivati", rekao je Stefan Weiand, glasnogovornik policije u Solingenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini preživjeli je 11-godišnji sin, koji je u vrijeme ubojstva bio u školi. On se trenutno nalazi u obližnjem gradu kod bake, koja je nakon razgovora s kćerkom i posumnjala da nešto nije u redu i pozvala policiju.

"Dječak koji je preživio trenutno se nalazi u sigurnom obiteljskom okruženju i u dobrim je rukama. Čitavo okruženje i pozadina događaja nešto su čime će se baviti naš čitavi odjel za kriminalističko istraživanje", kazao je Weiand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi su u šoku i s tugom pale svijeće ispred zgrade, a neki i tvrde da se ovakva tragedija mogla izbjeći.

"Uvijek se stvari postave kao da žena nije pokazivala da ima probleme, a imala ih je. Centar za socijalnu skrb to zna. Policija dolazi samo kada se nešto dogodi. Bilo je tu galame i svađa. Prijatelj mi je rekao da je policija ovdje dolazila i nekoliko puta tjedno", rekla je jedna građanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista sam se uplašila. Bila sam zabrinuta za svog sina. Imam troje djece. Razumijem bol, to mi slama srce i u šoku sam", izjavila je Pelvasha Shams, susjeda.

Istražitelji sumnjaju da je okidač za zločin bila emocionalna preopterećenost i slom majke, na što je moguće utjecao i njezin prošlogodišnji razvod s posljednjim, trećim supružnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo