slučaj 'bullyinga' u varaždinu / Majka zlostavljanog djeteta: 'Mojoj kćeri govore da smrdi i neka se ubije'

Image
Foto: Photos.com

'Moje dijete zlostavljano je već nekoliko godina, nije izoliran slučaj kao što to škola tvrdi. Radi se od dva dječaka, koji joj čak i za vrijeme sata, kad je prisutna razrednica, govore da smrdi, da se makne, smiju joj se pod tjelesnim odgojem, a to sve traje od drugog razreda', kazala je majka djevojčice

29.2.2016.
9:35
Photos.com
VOYO logo

Vijećnik Željko Bunić u sklopu Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća koja se dogodila prije neki dan u Varaždinu upozorio je da je u jednoj varaždinskoj osnovnoj školi zabilježen težak slučaj vršnjačkog nasilja koji nije riješen ni nakon što je slučaj prijavljen razredniku i ravnatelju škole, a što je rezultiralo ozbiljnim problemima za zlostavljano dijete, piše Varaždinski.hr.

Bunić je naglasio da je riječ o slučaju koji se događa u II. osnovnoj školi u Varaždinu i da je žrtva 'bullyinga' jedna djevojčica čija je majka prijavila slučaj razredniku i ravnatelju, koji su, naglasio je Bunić, reagirali premlako pa se zlostavljanje djevojčice od strane dijela školskih kolega nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Bunić upoznao sve prisutne s problemom bullyinga na II. Osnovnoj školi Varaždin, portal Varaždinski.hr kontaktirao je ravnatelja škole kako bi ga upitali za komentar. 

Ernest Habek, ravnatelj škole, oglasio se izjavom u kojoj navodi kako škola sustavno radi na suzbijanju svih oblika nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga osnovna škola Varaždin se među prvima uključila u sustavni rad suzbijanja svih oblika nasilja i ponosni smo na rezultate koje na tom polju postižemo. Na svaku prijavu nasilja od strane učenika, učitelja i roditelja postupamo prema Protokolu o suzbijanju nasilja i odmah reagiramo. Za slučaj koji spominje gospodin Bunić možemo pretpostaviti o kojem djetetu se radi. Ukoliko smo u pravu, ne radi se o sustavnom zlostavljanju, a dijete i obitelj su uključeni u redoviti tretman stručne službe", stoji u izjavi koju je Ernest Habek poslao medijima.

Također, navodi kako mu je žao da su mediji vijest objavili prije kontaktiranja škole te je izrazio nadu da će se ubuduće sve informacije prethodno provjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinski.hr je stupio u kontakt i s majkom djeteta.

"Moje dijete zlostavljano je već nekoliko godina, nije izoliran slučaj kao što to škola tvrdi. Radi se od dva dječaka, koji joj čak i za vrijeme sata, kad je prisutna razrednica, govore da smrdi, da se makne, smiju joj se pod tjelesnim odgojem, a to sve traje od drugog razreda", kazala je majka djevojčice, koja je trenutno u sedmom razredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, izjavila je kako je putem razrednice probala doći do roditelja dječaka kako bi se problem riješio i stavio pod kontrolu, međutim razrednica joj je rekla da se ne može doći do roditelja zlostavljača. Nakon što razgovor s razrednicom nije dao nikakve rezultate, u problem zlostavljanja je uključena i pedagoginja škole.

"Dijete ide i pedagogu i psihologu, a većinom dobiva odgovor neka ignorira takve stvari, a psiholog je čak upitao moje dijete zašto ja pišem o ovom problemu po novinama",  ispričala je majka djevojčice, koja je zbog zlostavljanja počela sa samoozljeđivanjem, nakon čega se njena majka obratila osobama izvan škole, jer, kako kaže, nije mogla više trpjeti šikaniranje od strane ljudi koji su zaposleni u školi kako bi djeci - pomagali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarala sam i s pravobraniteljicom, koja mi je rekla kako mogu cijeli slučaj prijaviti inspekciji školstva, ali će cijeli taj postupak potrajati, a mojem djetetu treba pomoć odmah. Zašto bi morala slušati uvrede i za vrijeme sata, kada odgovara za ocjenu, a djeca joj dobacuju neka uzme šestar i ubije se, da je glupa i slično", završila je majka djevojčice svjedočenje o vršnjačkom maltretiranju koju dijete doživljava.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo