PRATITE KOLIKO JE NOVCA PRIKUPLJENO / Malena Mila igra se u bolnici s tatom i čeka da mama sredi vize za SAD: Nadaju se da će skupiti novac

Image
Foto: RTL

Ova priča prerasla je i Milu, ova priča prerasla je sve, poručio je Milin otac

30.3.2019.
14:24
RTL
VOYO logo

''Mila je, ne biste vjerovali, danas izvrsno. Igramo se tu u bolnici, a supruga Sanja rješava vize za Ameriku'', javio je Milin tata Marin Rončević koji je uz svoju kći na riječkom KBC-u. 

Obitelj se nada da bi već u utorak mogli poletjeti za Philadelphiju gdje Milu čeka liječenje akutne leukemije, naime, kako je 24sata kazao tata Marin: ''Nama su liječnici tu sve pružili i mi smo im beskrajno zahvalni, to su vrhunski stručnjaci koji su uz nas non-stop. Iako je trebala danas primiti posljednji lijek za leukemiju, odnosno kemoterapiju, ipak smo odlučili pričekati ponedjeljak. Ona je jako dobro trenutno''.

Podsjetimo, dvogodišnja Mila boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, a njezina obitelj našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi te se kao posljednja mogućnost otvorilo eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u, no troškovi liječenja iznose više od dva milijuna
dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji žele uplatiti novac mogu to učiniti na račun: HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Diljem Hrvatske građani i građanke smišljaju različite akcije kako bi pomogli maloj Mili i njeznim roditeljima, a obitelj i prijatelji kreirali su stranicu na kojoj će se moći uživo pratiti koliko novca je prikupljeno za njeno liječenje.

Uplaćene donacije na stranici se ručno upisuju. Sada, tijekom vikenda, neće se vidjeti promjene i uplate na bankovnim računima, piše Index, dodajući da je brojka na računu viša od ove koja se sad nalazi na stranici. Promjene na računu i točan iznos prikupljenog novca će se vidjeti u ponedjeljak ujutro. Prikupljene donacije možete pratiti OVDJE.

Hrvatska je ponovno pokazala da ima jedno srce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želimo Milu u što boljem stanju prevesti u Ameriku kako bi tamo dobila sve što treba, odnosno eksperimentalnu terapiju. Zbog toga smo prolongirali posljednji lijek, kako bi do ponedjeljka znali putujemo li ili ne. Taj lijek je strašno jak za dječji organizam i ne znamo kako će ona na njega reagirati. Sve ćemo znati u ponedjeljak oko 22 sata, ali dotad želimo biti spremni, jer možda stvarno poletimo u utorak. Uz pomoć svih institucija koje su se uključile, mislim da bi to bilo moguće'', kazao je tata Rončević.

Dodao je kako su i on i supruga, te cijela obitelj u potpunom šoku, da je Hrvatska ponovno pokazala da ima jedno srce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ova priča prerasla je i Milu, ova priča prerasla je sve'

''Nemam dovoljno riječi zahvale za sve dobre ljude. Sad se vidi da smo svi isti, kad je ovakva situacija u pitanju. Od Luke Modrića, do predsjednice, sve do onih koji su zadnji novac odvojili za moje dijete. Ova priča prerasla je i Milu, ova priča prerasla je sve'', zaključio je otac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo