Oduševljen je / Maleni Šimun napokon je s obitelji, a ima i novog prijatelja: 'Pred nama je još puno posla i zahvata'

Image
Foto: Facebook

Dvogodišnji dječak Šimun se nakon povratka iz Amerike i samoizolacije napokon pridružio obitelji u Županji

19.4.2020.
18:51
Facebook
VOYO logo

Šimun Stojanović, dvogodišnji dječak iz Županje rođen bez 25 kostiju, koljena i čašice kuka, se nakon teške operacije u Americi vratio u Hrvatsku. Zatim je morao izdržati još dva tjedna samoizolacije da bi se napokon susreo sa obitelji.

Šimun i njegova majka Martina su čak sedam mjeseci proveli na Floridi gdje je dječak operiran. Dobio je protezu za nogu pomoću koje sada može samostalno hodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo jednostavno, jer smo bili na svega nekoliko kilometara od djece i naših roditelja, ali morali smo izdržati. Nismo ni smeće iznosili sami van, a dida nam je donosio namirnice. Bilo je i smiješnih scena kada on dođe sav maskiran, ostavi vrećicu pred vratima i otiđe, a Šimun na to kaže: "Dida, bježi od nas", rekla je Martina Stojanović za Jutarnji list i dodala da su se pri ponovnom susretu s obitelji neko vrijeme samo plakali i grlili se.

Šimuna je čekalo i iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od bake i djeda je na poklon dobio škotskog graničarskog ovčara, pasmine border collie, starog otprilike četiri mjeseca. Ime joj je Simba.

"To je bilo veliko iznenađenje za sve nas. Naime, riječ je o iznimno inteligentnoj pasmini koja se koristi i za rad s djecom s posebnim potrebama, kakve smo imali i u rehabilitacijskom centru u Americi", rekla je Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je kako se u SAD-u uvjerila u korisnost psa koji se prema djetetu postavlja iznimno obrambeno.

"Recimo ako osjeti ili vidi da se Šimun počeo ljuljati i da bi mogao pasti, odmah se postavi pokraj njega kao oslonac", rekla je Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimun se zasad privikava na protezu, ali Martina vjeruje da će mu život u poznatom okruženju taj proces značajno olakšati.

"Pred nama je još puno posla i drugih zahvata, ali sve ćemo to zajedno lakše prebroditi", izjavila je Martina za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo