cijene radova / Malenica: Nema sukoba s Paladinom, pogotovo ne na osobnoj razini

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Malenica kaže da je sve malo predimenzionirano

15.6.2022.
13:56
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Ivan Malenica odbacio je navode da je u sukobu s ministrom graditeljstva Ivanom Paladinom oko izrade zaključka i metodologije odobravanja povećanja cijena građevinskih radova od javnih naručitelja, rekavši da je svima cilj da taj dokument bude što kvalitetniji.

„Kolega Paladina i ja smo u jako dobrim odnosima i mislim da je čitava tema predimenzionirana. Riječ je o redovnoj proceduri usuglašavanja akta koji ide na sjednicu Vlade gdje relevantna ministarstva daju svoje mišljenje. Zaključak koji je trebao ići na Vladu mora biti pravno utemeljen jer može imati pravne i financijske učinke i cilj je svih nas da taj dokument bude što kvalitetniji”, rekao je u srijedu Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negirao je sukob u Vladi oko izrade zaključka i metodologije odobravanja povećanja cijena građevinskih radova od javnih naručitelja. "Ovo je redovna procedura tako da tu nema nikakve svađe, pogotovo ne na osobnoj razini. To je proces usuglašavanja koji ide redovnim putem i vjerujem da ćemo u narednim danima imati taj zaključak na Vladi", kazao je.

Image
zastoj u odluci /

Zbog svađe ministara Paladine i Malenice na čekanju su svi veći građevinski projeki

Image
zastoj u odluci /

Zbog svađe ministara Paladine i Malenice na čekanju su svi veći građevinski projeki

Ministarstvo pravosuđa je u statusu javnog naručitelja i mi imamo mnogo infrastrukturnih projekata pa zar bi bilo meni u interesu da kočim investicije, zapitao je Malenica. „Meni je kao javnom naručitelju u interesu da imamo što kvalitetniji propis. Svjesni smo problematike povećanja cijena građevinskih materijala i radova i naš je izazov da ga riješimo na najkvalitetniji mogući način koji će biti pravno i financijski održiv”, izjavio je u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malenica se osvrnuo i na izjave Sergea Brammertza, glavnog tužitelja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove koji je pred Vijećem sigurnosti UN-a ustvrdio da se i Srbija i BiH suočavaju s poteškoćama u suradnji s Hrvatskom kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina, rekavši da je hrvatski veleposlanik Ivan Šimonović reagirao i odbacio tužiteljeve teze.

„Suradnja je dvosmjerna i postoji suradnja u kaznenim stvarima između tužiteljstava Hrvatske i BiH. Na žalost, sada imamo situaciju sa Srbijom gdje smo jasno zauzeli stav da je ova kvaziuniverzalna jurisdikcija neprihvatljiva i da se radi i čistoj političkoj provokaciji”, istaknuo je Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuveličanim je ocijenio Brammertzove navode da u BiH više od sedam godina čekaju odgovore iz Hrvatske za više od 80 slučajeva. Surađujemo s tužiteljstvom BiH i vjerujem da će veleposlanik reagirati na takve kritike, poručio je Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo