ROK DO KRAJA KOLOVOZA / Mali avioni usred sezone ne polijeću s Lučkog već s okolnih aerodroma. Doznali smo zašto aerodrom zjapi bez aviona

Avioni na aerodromu Lučko usred sezone ne mogu letjeti jer je sadašnjem operatoru Aeroklubu Zagreb privremeno oduzeto odobrenje za uporabu

21.7.2022.
20:00
VOYO logo

Brojni zagrebački piloti malih aviona srećom problema nemaju u zraku, ali imaju na tlu jer je aerodrom Lučko zatvoren.

-Koliki su zbog toga Vaši problemi? "Veliki. Evo vidjeli ste doći do aerodroma Zabok je 40 km u jednom smjeru pa 40 kilometara u drugom smjeru, da ne govorim da nam je problem s punjenjem goriva jer mi imamo gorivo na Lučkom, a ne u Zaboku", objašnjava Miljenko Bucalović, v.d. ravnatelja Aerocentra Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letenja nema do kraja kolovoza, odnosno dok Agencija za civilno zrakoplovstvo ne da zeleno svjetlo.

Image
sve u srcu turističke sezone /

Kontrolori leta jučer dramatično zaprijetili štrajkom, a danas - obrat! 'Dat ćemo šansu razgovorima s upravom'

Image
sve u srcu turističke sezone /

Kontrolori leta jučer dramatično zaprijetili štrajkom, a danas - obrat! 'Dat ćemo šansu razgovorima s upravom'

"Odstupanja se odnose na nepostojanje imenovane odgovorne osobe operatora aerodroma i neusklađenost Naputka o uporabi aerodroma", kažu iz Agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija koja je najavila dolazak ondje nije zatekla odgovornu osobu. Dakle, radnik se nije pojavio na poslu, a aerodrom nije ispunio sve uvjete za korištenje. Stoga dio korisnika traži promjene u vodstvu aerodroma.

Ukupno 25 škola i vlasnika privatnih aviona ne želi da više operator aerodroma Lučko bude Aeroklub Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažu da se operaterstvo na pisti prebaci Ustanovi Aerocentar Lučko, kojoj je osnivač Zagrebački zrakoplovni savez. S tim se ne slaže najveći korisnik Fakultet prometnih znanosti, ali poručuju da se problem mora riješiti.

"Smatramo da se ne treba, vlasniku državi, predlagati Ustanovu kao rješenje, jer država ima pravo po svojim propisima odabrati koga ona hoće", tvrde iz Fakulteta prometnih znanosti o aerodromu Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Aeroklubu Zagreb, sadašnjem operatoru aerodroma, kažu se da im nedostaje novca, nekoć ih je financirao Grad Zagreb, a sada ovise o vlastitim sredstvima i donacijama članova. Zbog svih ovih dugogodišnjih zavrzlama aerodrom je zatvoren već danima.

"Ako vam zatvore Vaš bazni aerodrom na kojem je stacionirana sva vaša flota gdje vi imate svoje održavanje i trebate otići sa svog aerodroma to je za nas nepremostiv problem", zaključuje Bucalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Aeroklub Zagreb kao operator do kraja kolovoza ne otkloni sve nepravilnosti bit će im trajno oduzeto Odobrenje za uporabu aerodroma pa bi Lučko moglo postati aerodrom bez aviona.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo