Tužne vijesti za rođendan / Marek - hrabri lav broji posljednje dane, shrvana majka poručuje: 'Liječnici su dali sve od sebe'

Image
Foto: Facebook

Danas mu je šesti rođendan i na veliku žalost proveo ga je u Klinici za dječje bolesti Zagreb

12.11.2019.
21:20
Facebook
VOYO logo

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan nakon rođenja otpušten je kući kao zdrava beba. Nakon točno mjesec dana počela je drama u obitelji Ujdur. 

Mariju je prestalo kucati srce i prestao je disati. Odmah je stigla Hitna koja je uspješno reanimirala bebu. No Mario je ostao stopostotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marek - hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki njegov novi dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas ima šesti rođendan i na veliku žalost proveo ga je u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Stanje mu se, nažalost, posljednjih dana pogoršalo, a liječničke prognoze nisu najbolje. Dječak je u terminalnoj fazi bolesti.

"Hvala od srca Klaićevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke, ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestiti u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše komunikacije izmedju odjela i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovjek priprema, nikad ne može bit spreman... Prebačen je na odjel, puls je 48, opet spava i nadamo se da neće biti poziva iz bolnice...", napisala je njegova majka Kristina Ujdur na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može ga se probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i na žalost, spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene jer se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji se brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem", rekla je njegova shrvana majka Kristina za Jutarnji list.

Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može im se pomoći uplatom na račun: 

HR9624070003232856520

Tekst se nastavlja ispod oglasa

na ime Kristina Čeh Ujdur.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo