zatvorska zvjezdica više / Maloljetni zatvorenici u Turopolju dobili novi i poboljšani smještaj: 'Ovime ćemo poboljšati i rehabilitacijske uvjete'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bošnjaković je naglasio da novouređeni zatvorski sustav poboljšava kvalitetu smještaja maloljetnika čime će se poboljšati rehabilitacijski i radni uvjeti

9.1.2018.
16:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimirom Žuncem te ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricom otvorio novu i uređenu zgradu Odgojnog zavoda u Turopolju.

Bošnjaković je pritom naglasio da zatvorski sustav, obnovljenom i novom zgradom Odgojnog zavoda u Turopolju, poboljšava kvalitetu smještaja maloljetnika čime će se poboljšati rehabilitacijski i radni uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu projekta IPA 2012 "Jačanje zatvorskog sustava Republike Hrvatske" obnovljena je i rekonstruirana zgrada za smještaj maloljetnika (internat), izgrađena je nova slobodnostojeća zgrada za prijem, dijagnostiku, smještaj, obrazovanje i kaznionicu, a adaptirana je i kuhinja, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.

Dodaju da je cilj projekta bio poboljšanje infrastrukture i procesa cjeloživotnog učenja za osoblje zatvorskog sustava, poboljšanje rehabilitacijskih uvjeta u Odgojnom zavodu u Turopolju te informatizacija zatvorskog odnosno probacijskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je financiran sredstvima Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za 2012. programsku godinu, a ukupna vrijednost projekta je gotovo pet milijuna eura, od čega je za rekonstrukciju i obnovu zgrade te izgradnju nove zgrade Odgojnog zavoda u Turopolju kao i opremanje tih zgrada utrošeno ukupno 1.6 milijuna eura, kažu u ministarstvu.

U jedinom muškom odgojnom zavodu u Turopolju trenutno je smješteno 48 maloljetnika i mlađih punoljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo