više ljudi uhićeno / Detalji velike policijske akcije u Istri: Pala još jedna skupina dilera luksuznih automobila

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni bi trebali biti dovedeni u USKOK-ovu pritvorsku jedinicu u Rijeku

10.12.2019.
17:30
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ukupno pet osoba uhićeno je u utorak tijekom jutra u velikoj zajedničkoj akciji Policijske uprave istarske i riječkog USKOK-a. Dovodi ih se u vezu s utajom poreza, doznaje Jutarnji.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović potvrdila je da su tri osobe uhićene u Bujama, jedna u Poreču te jedna u Zagrebu, a još je jedna osoba trebala biti uhićena tijekom dana. 

Policija ne može iznositi nikakve detalje jer je akcija još u tijeku, no prema neslužbenim informacijama iz policijskih izvora, u fokusu istrage su osobe vezane uz auto kuću PD Auto Marketing iz Buja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretražili su još nekoliko objekata, među ostalim i kuću u kojoj živi Davor Dvornik, jedan od agenata u Auto Marketingu. 

Policija, neslužbeno se doznaje,  Dvornika i njegovu partnericu Katarinu Sladonju, direktoricu PD Auto Marketinga označava kao organizatore malverzacija pri uvozu automobila. Tvrtka sa sjedištem u Bujama, na adresi Stanična 1, upisana je u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci, stalne službe u Pazinu, kao “društvo s ograničenom odgovornošću za promidžbu i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljni kapital Auto Marketinga iznosi 520.000 kuna. U ponudi imaju osobna i gospodarska vozila, a nude i usluge komisijske prodaje. Spomenuti je dvojac, prema sumnjama istražitelja, uz pomoć još četiriju osoba, organizirao uvoz novih i rabljenih vozila iz zemalja članica Europske unije, koje je prodavao u Hrvatskoj izbjegavajući pritom plaćanje PDV-a i drugih davanja. Radi se o više desetaka automobila više i visoke klase.

Kako se neslužbeno doznaje, sumnjiči ih se da su koristili više načina utaje poreza, od korištenja tzv. nestajućih tvrtki preko kojih su prikazivali da je PDV plaćen do izbjegavanja redovnog postupka oporezivanja uz neosnovanu primjenu procedure oporezivanja marže. Usto su, navodno, i uvoz pojedinih novih vozila prikazivali kao uvoz rabljenih. Tako su u konačnici, kako proizlazi iz dosad prikupljenih policijskih podataka, državni proračun oštetili za više od 4 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom je obuhvaćeno šestero osumnjičenih te spomenuta tvrtka kao pravna osoba.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo