dobro raspoložen / Mamić već 113 dana čeka pisanu presudu: 'Ništa mi ne fali, Hrvatske i Zagreba se ni ne sjetim'

Tri i pol mjeseca od kad je Zdravko Mamić nepravomoćnom presudom osuđen na zatvorsku kaznu - ta ista presuda još nije napisana

23.9.2018.
20:15
VOYO logo

Pošto presude još nema u pismenom obliku, ni njegov odvjetnički tim još uvijek na nju nije ni mogao uložiti žalbu. Svo vrijeme od tada do danas bivši najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa provodi u Međugorju.

Zdravko Mamić glavni je akter tri sudska postupka. Točnije, onaj posljednji još je u fazi istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni u jednoj optužnici, ni u jednoj istrazi se ne spominje da je Zdravko Mamić oštetio državu za jednu lipu. Dinamo kaže: Ne, Zdravko Mamić nas nije oštetio, nema štete, nismo oštećenici, ne tražimo nikakvu nadoknadu štete pa čovjek se pita - dobro, koga sam to oštetio osim samoga sebe", komentira nam Mamić. 

U Međugorju, kaže, provodi inventuru svog privatnog i poslovnog života. Svako jutro otrči deset kilometara, potom slijede sastanci pa molitve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja dnevno molim po minimalno jednu ili dvije krunice. Zadovoljan sam, izrealiziran sam."

No, jučer mu je USKOK zadao novi udarac. Pokrenuta je istraga, a potom određen i istražni pritvor, protiv muškarca koji je izradio lažnu korespondenciju između bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana i suca koji je bio član sudskog vijeća u postupku protiv Mamića. Riječ je o prepiski za koju je Zdravko Mamić dva dana prije presude tvrdio da će zatresti temelje hrvatske sudbene vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasno je ostalo je li osumnjičeni muškarac, inače bivši policijski informatičar, prepisku napravio po Mamićevu nalogu ili je Mamića kontaktirao tvrdeći mu kako ima autentične dokaze koji će ga spasiti. Sigurno je samo da Mamić tako brzo neće u Zagreb - ni kao zatvorenik ni kao slobodan čovjek. 

"Dok je dobra hrvatska nogometna reprezentacija i dok Dinamo posebno igra dobro u Europi ne moram se nikada vratit u Hrvatsku. Ništa mi ne fali, ni ne sjetim se Zagreba", priznaje Mamić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je i da su oni u Zagrebu zaboravili na njega jer 113 dana nakon presude ona još nije napisana. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo