'SNOVI I VIZIJE' / 'Manhattan u Zagrebu': Bandić leti u Dubai

Image
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Programom su predviđeni sastanci s gradonačelnikom i direktorom tvrtke Emaar Properties

11.3.2019.
12:25
Davorin Višnjić/PIXSELL
VOYO logo

Na poziv gradonačelnika - generalnog direktora Grada Dubaija Dawooda Abdularahmana Alhajirija, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem danas putuje u službeni posjet Gradu Dubaiju,  priopćili su iz Grada Zagreba.

Programom su predviđeni sastanci s gradonačelnikom Alhajirijem i direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom.

U izaslanstvu Grada Zagreba, uz gradonačelnika, su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, poseban viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

hipodrom

Podsjetimo, prošli tjedan je Grad Zagreb službeno priopćio da je Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere dostavljenih po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu", zaprimilo tri ponude, od kojih dvije zadovoljavaju uvjete javnog poziva, i to ponude tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske i tvrtke Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni i postavili su tešku zadaću pred Povjerenstvo. S obzirom na različite vrste projekata koji su reference ponuditeljima, a vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje, dostavljene reference tvrtke Eagle Hills okarakterizirane su optimalnijima za buduću suradnju jer projekti iz portfelja Eagle Hills-a su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je tvrtka u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast, rekli su u Uredu gradonačelnika.

"Slijedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo