IZVJEŠĆE MUP-A / Manje ozlijeđenih od pirotehnike nego godinu ranije: tijekom blagdana teže ozlijeđeno osam osoba

Image
Foto: RTL

"Statistike ukazuju da najveći broj ozljeda događa u dvorištima obiteljskih kuća i domovima", rekla je Ivana Zelić iz policijske Službe prevencije

10.1.2017.
15:40
RTL
VOYO logo

Zbog nesavjesnog rukovanja i protuzakonite uporabe oružja i različitih eksplozivnih sredstava tijekom blagdana je teže ozlijeđeno osam osoba, uključujući petero djece do 14 godina, dok su godinu ranije teže bile ozlijeđene 23 osobe, izvijestio je je MUP.

Lakše je ozlijeđeno 26 osoba, među kojima i 15-ero djece, što je za osam osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine kada su lakše ozlijeđene 34 osobe. U operatovnoj akciji 'Mir i dobro' policija je od  15. prosinca prošle godine do 8. siječnja ove godine zaplijenila 59 komada oružja, 3692 komada streljiva, 6312 kilograma raznog eksploziva, 280 komada eksplozivnih sredstava i gotovo 14 tisuća komada pirotehničke galanterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom su razdoblju, prema policijskim podacima, u vezi oružja i pirotehnike počinjena 72 prekršaja i 17 kaznenih djela dok su prekršajno ili kazneno prijavljene 103 osobe.

Policija je na početku akcije "Mir i dobro" koja se uoči božićnih blagdana provodi već 23 godine upozorila da od pirotehnike koja se slobodno prodaje od 15. prosinca do Nove godine najčešće stradavaju djeca i maloljetnici i to vrlo često u obiteljskom okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statistike ukazuju da najveći broj ozljeda događa u dvorištima obiteljskih kuća i domovima, što pokazuje da najveći broj ozljeda nastaje u obiteljskom okruženju, dakle upravo na onim mjestima gdje bi se djeca i mladi trebali osjećati najsigurnije", kazala je Ivana Zelić iz policijske Službe prevencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo