reakcija na istup u saboru / Maras tvrdi da vlada nestašica cjepiva za tetanus, HZJZ odgovara: 'To su dezinformacije'

Image

Marasa je demantirala i HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović, no on je ustrajao da vlada nestašica cijepiva na tržištu

31.1.2019.
15:40
VOYO logo

SDP-ov zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak kako u Hrvatskoj vlada nestašica cjepiva za tetanus i da ga se trenutno ne može dobiti "gotovo" kod ni jednog liječnika opće prakse, zbog čega je prozvao resornog ministra zdravstva, no Marasove tvrdnje demantirala je HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović.

Ministar nije odobrio uvoz, a uništen je Imunološki zavod koji ga je proizvodio, rekao je Maras u saborskoj raspravi o zakonskom prijedlogu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demantirala ga je HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vukasnović, navodeći da je njeno dijete u srijedu primilo cijepivo. Očito ga ima, rekla je zastupnica, no Maras je ustrajao da vlada nestašica cijepiva na tržištu, da stvar funkcionira po načelu "tko se kako snađe".

Zamjerila Marasu što je raspravu "okrenuo" u drugom smjeru

Maras je prozvao i ministra gospodarstva Darka Horvata zbog izostanka informacija o ponudama prispjelim za Uljanik. Iza zatvorenih vrata se analiziraju ponude za brodogradnju, gotovo je nevjerojatno da ministar Horvat odbija javnosti podastrijeti podatke tko je i kakve ponude podnio, za koji novac, koliko će radnika raditi, koja je uopće perspektiva tih djelatnosti, nabrojao je SDP-ov zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastajanju problema u Uljaniku sudjelovali ste i vi kao ministar, uzvratio mu je HDZ-ov Damir Felak, apostrofirajući kako su jamstva za brodogradnju davana u mandatu Vlade Zorana Milanovića u kojoj je Maras bio ministar obrta i poduzetništva.

Ljubica Lukačić (HDZ) zamjerila je Marasu što je raspravu o zakonu "okrenuo" u drugom smjeru, i, ocijenila je, iskoristio ju za prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo demantira Marasa

O Marasovom istupu oglasio se i Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji "odlučno demantira dezinformacije iznesene na današnjoj sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa".

"Napominjemo da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo osigurao opskrbu u Republici Hrvatskoj i da je trenutno na lageru 20 000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicine te drugim zdravstvenim ustanovama. 

Svi zdravstveni djelatnici i zdravstvene ustanove koje trebaju cjepivo za postekspozicijsku zaštitu - mogu se slobodno obratiti županijskim zavodima za javno zdravstvo", poručuju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo