štrajkao 44 dana / Margetić se sastao s premijerom Plenkovićem i prekinuo štrajk glađu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nakon sastanka s premijerom smatra da je većina njegovih zahtjeva pokrenuta i prekinuo je štrajk glađu', tvrde Margetićevi prijatelji

19.10.2018.
21:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak navečer u Banskim dvorima istraživačkog novinara Domagoja Margetića, na njegov zahtjev i pozvao ga da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio, izvijestila je Vlada na svojim internetskim stranicama.

Margetić je prenio svoje zabrinutosti zbog, kako tvrdi, pritisaka kojima je izložen u svom novinarskom poslu, dok je predsjednik Vlade Plenković ponovio snažnu privrženost Vlade poštivanju slobode medija i rada svih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o zabrinutostima bit će proslijeđene nadležnim tijelima, navodi se u priopćenju. Dodaju da je premijer pozvao Margetića da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio.

Štrajkao glađu 44 dana

Margetićevi prijatelji potvrdili su Hini tu informaciju. "Točno je, nakon sastanka s premijerom smatra da je većina njegovih zahtjeva pokrenuta i prekinuo je štrajk glađu“, stoji u odgovoru Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživački novinar Margetić bio je u štrajku 44 dana zbog prijetnji i napada kojima je kako bio izložen. Po podacima kojima raspolaže HND, a koji su dostavljene policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa i Državnom odvjetništvu, Margetić je u zadnjih nekoliko godina prijavio niz prijetnji smrću, napada na imovinu i doživio dva fizička napada od kojih je jedan okvalificiran kao pokušaj ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo